Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document 

 

Media Watch - Berlingske


Mere fake news fra Berlingskes Carolina Kamil
7. april 2023 - Berlingskes mellemøstkorrespondent, Carolina Kamil, leverer atter den tilbagevendende løgn om, at israelsk politi ganske uprovokeret har "stormet" Al Aqsa-moskeen og tæsket løs på "bedende" muslimer. Sandheden er som altid den stik modsatte, nemlig at en gruppe palæstinensere - helt ulovligt - havde forskanset sig i moskeen med sten, fyrværkeri og andet kasteskyts til brug imod jøder, som - fuldstændigt legalt - forventedes at besøge Tempelpladsen uden for moskeen.
Læs mere...

Berlingskes Kristian Mouritzen fortsætter sin misinformation om Israel
25. marts 2023 - Berlingskes internationale analytiker, Kristian Mouritzen, påstår fejlagtigt, at Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, er "uden for domstolenes rækkevidde, fordi han er beskyttet af immunitet." Det er usandt. Selv ikke de foreslåede lovændringer, som skal stække Israels højesteret, vil give Netanyahu immunitet. Kristian Mouritzens sammenligning mellem Israel og det libanesiske "demokrati" er direkte absurd.
Læs mere...

Berlingskes Carolina Kamil beskriver Netanyahu som diktator
10. marts 2023 - Berlingskes mellemøstkorrespondent har i flere måneder ikke promoveret nogen direkte antisemitiske løgne om Israel. Men holde sig til sandheden kan hun ikke. I sin seneste artikel fremstiller hun den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, som en dikator, der egenhændigt køber store jetfly til sig selv for skatteydernes penge. Hun påstår også, fejlagtigt, at et lovforslag, som p.t. behandles i det israelske parlament, har til formål at beskytte Netahyahu imod de korruptionssager, som verserer imod ham. Plus det løse.
Læs mere...

Berlingske-leder er spækket med faktuelle fejl og anti-jødiske løgne
10. januar 2023 - Berlingskes lederskribent, Kristian Mouritzen, nøjes ikke bare med at udtrykke bekymring over Israels nye, højreorienterede regering. I hans leder kan man tælle mindst fem regulære faktuelle fejl, som alle sætter Israel i et urimeligt negativt lys. Regeringen anklages for at ville ulovliggøre homoseksualitet, at ville fordrive israelske arabere og at ville tillade jøder at bede i Al Aqsa-moskeen. Sidstnævnte er en mere end 100 år gammel anti-jødisk løgn, som har til formål at opildne muslimer til had og vold mod jøder - samme løgn, som Berlingske har promoveret i snart et år. Hvorfor kører avisen denne anti-jødiske misinformationskampagne?
Læs mere...


Oversigtskort over Tempelbjerget med Al Aqsa-moskeen nederst til højre.

Berlingske fortsætter den pro-arabiske propaganda-linje
6. januar 2023 - Berlingskes Carolina Kamil kalder Israels nye regering for ultrahøjreorienteret, homofobisk, racistisk, udemokratisk, prorussisk, ultranationalistisk, ekstremt højreorienteret og "ude på problemer." Palæstinensernes trusler om vold udtrykker hun ingen kritik af. Tværtimod påstår hun, at den palæstinensiske modvilje imod jødisk religionsfrihed i Jerusalem alene udspringer af et fromt ønske om fred og "drømmen om en tostatsløsning, hvor en palæstinensisk stat kan sameksistere ved siden af Israel." Hvor enøjet og uvederhæftig kan man være?
Læs mere...

Berlingskes Carolina Kamil kritiserer Israel for ikke at levere våben til Ukraine
22. oktober 2022 - Berlingskes mellemøstkorrespondent, Carolina Kamil, har begået en "analyse" med det budskab, at Israel burde levere våben til Ukraine, men undslår sig sin pligt gennem fedtspilleri og »gode undskyldninger«. Hvorfor Berlingske mener, at netop Israel - modsat andre frie nationer - ligefrem har en pligt til at gå militært ind i en konflikt i Europa, er uklart. Modsat kan de fleste normalt tænkende mennesker nok godt forstå, at Israel tøver med at kaste sig ind i en krig med Rusland, som er massivt militært tilstede i Syrien, Israels fjendtligtsindede nordlige naboland.
Læs mere...

Update: Det er værd at bemærke, at Ukraine, som nu kræver støtte fra Israel, siden 2015 i FN systematisk har stemt imod Israels interesser: 78% imod Israel, 22% blankt og 0 gange for Israel. Læs mere her (på engelsk). Statistik over Ukraines FN-afstemning her (UN Watch).

Mere propaganda fra Berlingskes Carolina Kamil
24. juli 2022 - Berlingskes mellemøstkorrespondent, Carolina Kamil, leverer en tirade af angreb på Israel, som ville være dagbladet Politiken værdigt. En af de mere horrible påstande i artiklen går på, at israelske bosættere i stort omfang dræber palæstinensere, og derefter slipper ganske uden straf. Det er, hvad man bedst kan betegne som en klassisk, antisemitisk løgn.
Læs mere...

Berlingske forsvarer klassisk antisemitisk løgn
22. april 2022 - Efter at være blevet gjort bekendt med flere faktuelle fejl, gengivet i Berlingske, herunder påstanden om, at israelsk politi rutinemæssigt skulle trænge ind i Al Aqsa-moskeen for at gøre plads til besøgende jøder, har Berlingskes udlandsredaktør, Birgitte Borup, valgt ikke at få fejlene rettet, men i stedet at støtte op om misinformationen. Også selvom den lægger sig op ad en 100 år gammel, anti-jødisk myte fra den palæstinensiske propaganda, som har til formål at opildne til had og vold imod jøder.
Læs mere...

Misvisende Berlingske-rapport fra Jerusalem
20. april 2022 - Berlingske-journalist Carolina Kamils rapport fra de seneste uroligheder i Jerusalem er desværre så behæftet med fejl, at den totalt umuliggør enhver forståelse for den uindviede læser. Artiklen fokuserer på påståede (ikke-eksisterende) israelske krænkelser af Al Aqsa-moskeen uden at nævne konteksten for urolighederne, nemlig palæstinensiske stenkast imod jøder på Tempelpladsen, det helligste sted i jødedommen.
Læs mere...

Berlingske beskriver Israels nye premierminister som morder
19. juni 2021 - Berlingskes mellemøstkorrespondent, Carolina Kamil, skriver, at Israels nye premierminister, Naftali Bennett, har udtalt, "at han ingen problemer har med at dræbe arabere." Det handler selvfølgelig om terrorister, og ikke civile. Men det fremgår ikke. Den palæstinensiske selvstyreformand, Mahmoud Abbas, derimod, støtter aktivt terror imod jødiske civile. Men det kunne Carolina Kamil næppe finde på at skrive i avisen.
Læs mere...

Berlingske udelader vigtige detaljer om Sheikh Jarrah
22. maj 2021 - Berlingskes mellemøstkorrespondent, Carolina Kamil, beskriver hvordan palæstinensiske beboere fortrænges fra nogle huse i Østjerusalems Sheikh Jarrah-kvarter til fordel for jødiske bosættere. Men hun forsømmer at fortælle, at de palæstinensiske beboere aldrig har købt ejendommene, og at de trues med udsættelse, fordi de nægter at betale husleje.
Læs mere...

Berlingske kolporterer myten om apartheid i Israel
23. februar 2021 - I en artikel i Berlingske om Israels effektive corona-indsats benytter journalisten, Carolina Kamil, sig af et sprogbrug, der med ord som som diskrimination, segregering og apartheid, vækker mindelser om raceopdelte samfund i f.eks. USA eller Sydafrika. Påstanden om, at "jødiske borgere har rettigheder, der er langt overlegne landets arabiske statsborgere," er direkte usand og tjener kun til at støtte de antisemitiske kræfter, som søger at promovere et billede af Mellemøstens eneste demokrati (og verdens eneste jødiske stat) som et racistisk regime. Læs mere...


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:
Velkommen til!