Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document 

 

Media Watch - TV2


Gaza-krig 2024 | TV2 med antisemitisk påstand om, at Israel blokerer nødhjælp, for at børn skal sulte
15. marts 2024 - I en artikel på tv2.dk påstås det, at Israel de seneste to uger stort set ikke har tilladt, at lastbiler indfører nødhjælp til Gaza. Det står i skærende kontrast til de 126 vognlæs, som i gennemsnit bliver indført hver dag. Det påstås envidere, at der er hungersnød i Gaza, selvom situationen åbenlyst ikke kommer i nærheden af at leve op til UNICEF's officielle definition. Endelig fremføres det antisemitiske synspunkt, at Israel fører "krig imod børn" og specifikt ønsker, at børn i Gaza skal sulte.
Læs mere...

Opdatering 30. marts 2024: TV2 har svaret på Israel-Onlines klage og rettet de værste fejl i artiklen.

Gaza-krig 2024 | TV2 støtter udbredt myte om sikkerhedsrådsresolution 242
19. januar 2024 - TV2-journalist David Buch fremstiller FN's Sikkerhedsråds helt afgørende resolution 242 fra 1967 på samme måde, som araberne og deres vestlige kampfæller, nemlig ved at udelade den anden halvdel af princippet "land for fred." Resolutionen knæsatte netop det princip, som hele fredsprocessen med Egypten, Jordan og palæstinenserne er baseret på. I TV2's udgave lyder princippet mere som "land for ingenting."
Læs mere...

Gaza-krig 2023 | Antisemitiske teorier på tv2.dk - med hjælp fra professor Ole Wæver
17. november 2023 - To eksperter, herunder professor i international politik på Københavns Universitet Ole Wæver, giver i en artikel på tv2.dk udtryk for, at Israel nyder mere imødekommenhed, især fra USA's side, end landet har fortjent. Årsagen er angiveligt, at jøderne med sin kapital og fordækte lobbyarbejde har "viklet" USA ind i en ufrivillig alliance, hvor de ikke længere "tør" være rigtig kritiske. Hvis du synes, det lyder som god, gammeldags, klassisk antisemitisme, er det nok fordi, det er det.
Læs mere...

Gaza-krig 2023 | Alvorlig historieforfalskning om Israels uafhængighedskrig på tv2.dk
13. november 2023 - I dagens artikel af journalist Mikkel Secher om det palæstinensiske "Nakba"- den palæstinensiske "katastrofe" i 1948 - er der en række faktuelle fejl, som bedst kan betegnes som historieforfalskning. TV2 påstår, at Israel, da staten blev udråbt 14. maj 1948, gjorde sine arabiske borgere "statsløse." Det er løgn. Tværtimod garanterede Israels uafhængighedserklæring landets araberne "fuldt og ligeværdigt statsborgerskab." Det påstås endvidere, at Israels hær efter 14. maj 1948 indledte en stor offensiv imod araberne. Det er diametralt omvendt: fem arabiske hære indledte en stor invasion af Israel. TV2 er blevet bedt om at rette fejlene.
Læs mere...

Opdatering 14. november 2023: Israel-Online har klaget til TV2 og bedt om, at fejlene rettes. Allerede dagen efter kom der besked fra journalist Mikkel Secher om, at teksten er korrigeret, så beskrivelsen nu er retvisende.

Gaza-krig 2023 | TV2's præsentation af aktørerne: Terroristerne er de gode, israelerne de onde
8. november 2023 - En baggrundsartikel på tv2.dk har til formål at præsentere læserne for de vigtigste aktører i den aktuelle krig mellem Israel og Hamas. Men mens de udemokratiske palæstinensiske ærketerrorister bliver nusset blidt med fløjshandsken, begås der politisk karaktermord på Israels demokratisk valgte premierminister. Desuden anklages Israel indirekte for apartheid. Den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas' veldokumenterede støtte til terror imod israelere holdes hemmeligt for læseren.
Læs mere...

Opdatering 17. november 2023: TV2's udlandsredaktion har afvist Israel-Onlines klage. Sagen sendes videre til tv-stationens ankeinstans.

Opdatering 11. december 2023: Sagen er blevet behandlet af TV2's ankeinstans, som afviser alle klagepunkter.

Gaza-krig 2023 | Ukorrekte tabstal fra Gaza i TV2 News: alle dræbte var civile!
15. oktober 2023 - TV2 News fortalte her til aften, at "2.300 civile" mennesker var blevet dræbt i Gaza siden starten på den aktuelle krig mellem Israel og Hamas. Da de seneste samlede tabstal fra Gaza også lød på ca. 2.300, måtte man forstå, at Israel alene har dræbt civile. Det forekommer usandsynligt. Hertil kommer, at TV2 både forsømte at fortælle, hvem der stod bag oplysningen (selvfølgelig Hamas) og tage forbehold for, at tallet ikke kunne verificeres af uafhængige kilder.
Læs mere...

Opdatering 16. november 2023: TV2 har anerkendt, at indslaget manglede kildeangivelse, men har ikke forholdt sig til de øvrige kritikpunkter. Sagen verserer fortsat ved tv-stationens ankeinstans.

Gaza-krig 2023 | Anti-israelsk propaganda og historieforfalskning på tv2.dk
7. oktober 2023 - På en dag, hvor Hamas har angrebet Israel og dræbt flere hundrede civile israelere, bringer tv2.dk en artikel, som skal forklare baggrunden for konflikten, men som reelt er anti-israelsk propaganda fra ende til anden. Forlaringen er tilsyneladende, at teksten er direkte løftet fra den anti-israelske propaganda-hjemmeside Globalis.dk, som er udviklet af "FN-forbundet," en traditionelt ekstremt Israel-kritisk organisation. Det er ikke lødig journalistik, hvorfor TV2 indtrængende opfordres til enten at fjerne artiklen eller revidere den, så den bliver retvisende.
Læs mere...

Opdatering 17. november 2023: TV2's udlandsredaktion har afvist Israel-Onlines klage. Sagen sendes videre til tv-stationens ankeinstans.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.