Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Lars Erslev Andersen

Mellemøstekspert og terrorforsker Lars Erslev Andersen (seniorforsker ved DIIS) er en gammel kending i medierne. Han er i de senere år i stigende grad begyndt at udtale sig om Israel. Men når talen falder på den jødiske stat, har den erfarne ekspert uhyre svært ved at holde sig på sandhedens smalle sti.

Palæstinenserne friholdes helt for ansvar for deres egen skæbne. I Israels konflikt med Hamas stiller seniorforskeren sig ubetinget på den islamistiske terrororganisations side. Lars Erslev Andersen tillægger systematisk israelske politikere de ondest tænkelige motiver, og han kan sjældent gennemføre et interview uden at fyre en håndfuld løgne af, som konsekvent sætter Israel i et dårligt lys.

Herunder er en række eksempler.


Lars Erslev Andersen forsvarer Hamas' terror på DIIS.dk
16. oktober 2023 - I en lang artikel i anledning af den krig, som Hamas 7. oktober indledte med det værste overgreb på jøder siden Holocaust, forsøger seniorforsker ved DIIS, Lars Erslev Andersen, at demonstrere, at palæstinenserne ganske enkelt ikke har andre muligheder end at begå terror imod israelske civile. Seniorforskeren fritager, med total foragt for den historiske sandhed, palæstinenserne for ethvert ansvar for konflikten, mens han beskylder Israel for at begå terror, krigsforbrydelser og anden ondskab imod palæstinenserne. Enkelte af Lars Erslev Andersens anklager har endog klassiske antisemitiske undertoner.
Læs mere...


Lars Erslev Andersen til TV2: Hamas' mega-terror er Israels egen skyld
25. november 2023 - Lars Erslev Andersen forklarer til TV2, at Hamas' uhyrlige terrorangreb på israelske civile den 7. oktober i virkeligheden er Israels egen skyld. Angrebet er angiveligt en naturlig reaktion på, at Israel bomber det palæstinensiske folk. Det strejfer ikke seniorforskeren fra DIIS, at årsagssammenhængen kunne være omvendt.
Læs mere...


Lars Erslev Andersen lyver om Jenin-operation i Politiken
6. juli 2023 - Seniorforsker ved DIIS, Lars Erslev Andersen, leverer i et interview i Politiken en lang række lodrette løgne om Israels kortvarige militæroperation i Vestbred-byen Jenin. Israel vil ifølge forskeren sikre sig fuldstændig kontrol over Vestbredden, vil ikke acceptere, at palæstinenserne er i Jenin, og forsøger at presse dem væk fra byen. Han påstår desuden, at Israel overtræder krigens lov om proportionalitet. Det hele er løgn.
Læs mere...


Lars Erslev Andersen forsvarer Hamas' raket-terror

10. maj 2021 - Seniorforsker ved DIIS, Lars Erslev Andersen, forsøger i Orientering på DR P1, mens tusindvis af raketter regner ned over israelske byer, at forsvare Hamas' aktuelle terrorangreb på Israels civilbefolkning. Han får også - traditionen tro - sneget et par løgne ind om israelsk annektering og Donald Trumps fredsplan. Læs mere...


Lars Erslev Andersen lyver og agerer talsmand for Hamas i Orientering

27. august 2020 - Seniorforsker ved DIIS, Lars Erslev Andersen, fortæller i Orientering på DR P1, som han har for vane, en lang række løgne om Israel. Blandt andet skulle Israel have accepteret at ophæve blokaden af Gaza og ladet sit militær skyde på fredelige demonstrerende børn. Begge dele er naturligvis usandt. Lars Erslev Andersen får også lige gentaget myten om, at Gaza har "verdens største befolkningstæthed," hvilket antageligt skal skabe sympati for enklavens befolkning, uagtet den evige krig imod for Israel. Læs mere...


Lars Erslev Andersen lyver og maler fanden på væggen i Deadline
20. november 2019 - Lars Erslev Andersen fortsætter med at påstå, at Trump har anerkendt hele Jerusalem som Israels hovedstad, samt at USA modsætter sig palæstinensiske flygtninges bosættelse i en fremtidig Palæstina-stat. Studieværten, Steen Nørskov, støtter Jerusalem-løgnen og bidrager desuden med sin egen holdning til international lov, samt den klassiske markering af afstandtagen fra Jerusalem som Israels hovedstad. Endelig leverer Lars Erslev Andersen en dystopisk profeti om israelsk og amerikansk ondskab.
Læs mere...


Lars Erslev Andersen begår grov historieforfalskning
11. december 2017 - I en såkaldt "nekrolog over Osloprocessen" på online-mediet Point of View International tegner mellemøst- og terrorforsker Lars Erslev Andersen et billede af Israel som hovedansvarlig for Oslo-processens kollaps. Men afgørende dele af argumentationen er så behæftet med både fejl og lodrette løgne, at udlægningen nødvendigvis må karakteriseres som grov historieforfalskning. Artiklen siger mere om seniorforskerens personlige antipati overfor Israel end om konflikten med palæstinenserne.
Læs mere...


Lars Erslev Andersen lyver i Berlingske
3. februar 2018 - I et debatindlæg i Berlingske, som kommentar til folketingsmedlem Naser Khaders kritik af FN's specielle palæstinensiske flygtningeagentur, UNRWA, lykkes det mellemøstekspert og terrorforsker Lars Erslev Andersen af fortælle hele tre usandheder, alle med tydelig anti-israelsk politisk slagside. Læs mere...


Lars Erslev Andersen lyver om Trumps Jerusalem-erklæring i Århus Stiftstidende
9. december 2017 - Lars Erslev Andersen påstår - imod bedre vidende - at den amerikanske præsident, Donald Trump, har anerkendt "den udelte stad Jerusalem" som Israels hovedstad. Faktum er, at Trump i sin erklæring sagde præcis det modsatte.
Læs mere...


Lars Erslev Andersen lyver i DR2 Deadline
18. juli 2014 - I et Deadline-indslag om krigen i Gaza springer Lars Erslev Andersen ud som regulær talsmand for Hamas. DIIS-forskeren hævder at Hamas ønsker fred, i modsætning til Israel. Han beskylder - uden dokumentation - Israel for at overtræde folkeretten, mens han ligefrem undskylder Hamas' reelle krigsforbrydelser. Han mener, at Israel har umuliggjort en tostatsløsning, og promoverer i stedet entusiastisk en "enstatsløsning," som i praksis vil betyde Israels endeligt.
Læs mere...


Lars Erslev Andersens propaganda: Israel ledes fra Tel Aviv
14. juli 2015 - Lars Erslev Andersen siger i programment Deadline på DR2, at Israel regeres fra storbyen Tel Aviv. Benægtelse af, at Israel siden 1949 er blevet regeret fra landets hovedstad, Jerusalem, er en velkendt måde at signalere sin generelle ikke-anerkendelse af den jødiske stat. Se indslaget i Deadline (ca. 32 minutter inde i programmet).


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.