Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Sune Haugbølle

Sune Haugbølle, der i skrivende stund er professor ved Roskilde Universitet, tilhører den yngre generation af mellemøsteksperter. Men han er tydeligvis rundet af den samme venstreorienterede, anti-israelske kultur, som hersker på hovedparten af de danske universiteter. Her skeles der ikke småligt til begreber som fakta, sandhed, redelighed, balance eller kontekst.

I Sune Haugbølles univers tillægges israelske ledere systematisk negative, fordækte motiver, mens Israels dødsfjender, der helt åbenlyst kæmper for ødelæggelsen af den jødiske stat, end ikke holdes medansvarlige for konflikten. Tværtimod fremstilles eksempelvis Hamas' kamp for Israels udslettelse - imod bedre vidende, må man antage - som en legitim kamp for palæstinensisk frihed, selvom virkeligheden naturligvis er, at terrororganisationens islamistiske diktatur holder gazanerne i et jerngreb af undertrykkelse og ufrihed.

Selv efter Hamas' mega-terrorangreb på Israel 7. oktober 2023 turnerer Sune Haugbølle stadig rundt med løgnen om, at islamisterne i Gaza dybest set ønsker fred med Israel.


Falsk fremstilling af historiske forsøg på tostatsløsninger med Sune Haugbølle på dr.dk
2. marts 2024 - DR-journalist Selin Türker har sat sig for at gennemgå de historiske forsøg på at skabe en tostatsløsning - endda med et løfte om at forklare, hvorfor de ikke blev til noget. Men desværre leverer artiklen ikke på målsætningen. I stedet har man ved hjælp af kun én enkelt mellemøstekspert, professor i globale studier ved Roskilde Universitet Sune Haugbølle, begået en omgang historieforfalskning, som åbenlyst har til formål at skjule, at palæstinenserne systematisk gennem snart et århundrede har afvist alle forslag om tostatsløsninger.
Læs mere...


Sune Haugbølle: Hamas har "den etiske overhånd"
12. februar 2024 - I et interview på 24syv.dk beviser Sune Haugbølle atter, at han er terroroganisationen Hamas' advokat. Han påstår, at palæstinensiske terrorister, fængslet i Israel, er "politiske fanger," underspiller Hamas' militære tab, mener, at Hamas ufrivilligt er "blevet sat" i den nuværende situation, kalder Hamas for en "politisk bevægelse," beskylder (imod bedre vidende) den israelske præsident Herzog for at opfordre til angreb på civile, og vender krigens love på hovedet ved at ignorere Hamas' hovedansvar for lidelserne i Gaza. Endelig mener Sune Haugbølle - uhyggeligt nok - at Hamas i den aktuelle krig i forhold til Israel "har den etiske overhånd."
Læs mere...


Sune Haugbølles forsvar i Politiken: Vil demonstrere, at han er en redelig forsker, men beviser det modsatte
24. oktober 2023 - Professor i mellemøststudier ved Roskilde Universitet, Sune Haugbølle, er - absolut med rette - i den senere tid blevet beskyldt for at relativere Hamas’ uhyrlige terrorangreb og generelt blande sine egne anti-israelske holdninger ind i sine professionelle "analyser." Derfor har han begået et forsvarsskrift i Politiken, hvor han forsøger at rense sit navn. Men selv i forsøget på at demonstrere, at han er en redelig forsker, beviser han præcis det modsatte. Sune Haugbølles forsvarsskrift er simpelthen en tilståelse - komplet med nazi-sammenligninger og andre antisemitiske løgne.
Læs mere...


Sune Haugbølles løgn i DR P1: Hamas ønsker fred med Israel
17. oktober 2023 - Professor ved Roskilde Universitet Sune Haugbølle promoverer i Danmarks Radios P1 sin sædvanlige løgn om, at Hamas, som han kalder en"befrielsesorganisation," i virkeligheden gerne vil slutte fred med Israel. Han beskriver også Hamas-ledelsen (der netop har massakreret over 1000 civile i Israel) som pragmatiske, kompromissøgende politikere, der kan sammenlignes med vores egne herhjemme. Det er et langt interview, så der er plads til rigtig mange løgne.
Læs mere...


Sune Haugbølle i Politiken: Israelerne ser palæstinenserne som skadedyr

13. oktober 2023 - Professor på Roskilde Universitet, Sune Haugbølle, påstår i Politiken, at "israelerne taler om palæstinenserne som utysker og skadedyr." Det er en rædselsfuld, hadefuld løgn, som naturligvis er helt udokumenteret. Sune Haugbølle påstår desuden, at vestlige og israelske medier - ligesom de arabiske - kun har fokus på sine egne ofre med manglende empati til følge. Det er endnu en løgn fra Hamas-advokatens side.
Læs mere...

Sune Haugbølle - islamisternes advokat på dr.dk
8. august 2022 - Mellemøstforsker ved Roskilde Universitet, Sune Haugbølle, fantaserer i et interview med Danmarks Radio om, hvilke onde hensigter der nødvendigvis må ligge bag israelske politikeres kamp imod de islamistiske terrorgrupper i Gaza, mens han - antageligt imod bedre vidende - påstår, at Hamas' eneste hensigt med at angribe israelske civile med raketter er at få ophævet blokaden af Gaza.
Læs mere...


Sune Haugbølle er medunderskriver af anti-israelsk propaganda-manifest
11. juni 2021 - En række prominente mellemøsteksperter, herunder Jørgen Bæk Simonsen, Sune Haugbølle, Rasmus Alenius Boserup og Peter Seeberg, har lagt navn til et manifest i dagbladet Politiken, hvori de erklærer deres uforbeholdne støtte til den palæstinensiske kamp imod Israel. Argumenterne er som kopieret direkte fra den palæstinensiske propagandamanual med masser af løgn, misinformation og hadefulde udgydelser uden nogen som helst basis i virkeligheden. Læs mere...


Tilbage

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.