Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Lars Erslev Andersen lyver i Berlingske
3. februar 2018

Af Dan Harder

I et indlæg i Berlingske 3. februar 2018 stiller mellemøstekspert og terrorforsker Lars Erslev Andersen (tidligere DIIS, nu Utrikespolitiska Institutet, Stockholm) spørgsmålet "Hvordan vil Khader løse flygtningeproblemet for Palæstina?"

Selve spørgsmålet, som stilles til det konservative folketingsmedlem Naser Khader, i forbindelse med hans forslag om at nedlægge FN's særlige flygtningeagentur for palæstinensere, UNRWA, er der ikke noget i vejen med.

Men traditionen tro kan Lars Erslev Andersen ikke lade være med at lyve, når det har noget med Israel at gøre.

Ifølge Lars Erslev Andersen, erklærede USA's præsident Donald Trump i december 2017, at "hele Jerusalem nu er under israelsk suverænitet."

Det er ordet hele, som gør Lars Erslev Andersens udsagn usandt. For han ved naturligvis godt, at Trump i sin omhyggeligt formulerede tale 6. december 2017 specifikt undgik at sige hverken "Vestjerusalem", "hele Jerusalem" eller "udelte hovedstad". Formålet var helt tydeligt at lade døren stå på klem for, at palæstinenserne en dag kan få deres hovedstad i Østjerusalem.

Trump understregede endda i talen eksplicit, at man ikke automatisk anerkendte israelsk suverænitet over hele Jerusalem:

"In making these announcements, I also want to make one point very clear: This decision is not intended, in any way, to reflect a departure from our strong commitment to facilitate a lasting peace agreement. We want an agreement that is a great deal for the Israelis and a great deal for the Palestinians. We are not taking a position of any final status issues, including the specific boundaries of the Israeli sovereignty in Jerusalem, or the resolution of contested borders. Those questions are up to the parties involved."

Ergo er Lars Erslev Andersens udsagn lodret løgn.

Naser Khader har - med rette - kritiseret, at efterkommere af palæstinensiske flygtninge fra krigen i 1948 stadig den dag i dag holdes i flygtningelejre, også selvom de faktisk befinder sig i de palæstinensiske selvstyreområder. Når disse mennesker jo er i "Palæstina," hvorfor så lade dem sygne hen i lejrene, lyder Khaders ræsonnement (for de læsere, som skulle være i tvivl, ofres disse mennesker i forsøget på at opretholde et politisk pres på Israel).

Men i stedet for at støtte Naser Khaders åbenlyst rimelige agenda, påstår Lars Erslev Andersen, følgende: "Israel vil ikke og har ikke tilladt de millioner af palæstinensere, der bor i flygtningelejrene, at flytte til Østjerusalem og resterne af Vestbredden."

Det er selvfølgelig rigtigt, at Israel ikke lader de millioner af efterkommere af flygtninge, som sidder i lejre rundt om i nabolandene, at flytte til Østjerusalem, som Israel har annekteret (uden det internationale samfunds anerkendelse). Men derfor står det jo det palæstinensiske selvstyre frit for at genhuse palæstinensere i flygtningelejre under selvstyrets kontrol på Vestbredden til permanente hjem uden for lejrene. Det har Israel da ikke noget imod. Og det var netop Khaders pointe.

Altså løgn nummer to.

Og endelig skriver Lars Erslev Andersen med henvisning til afslutningen af Gaza-krigen i 2014: "I den aftale om våbenhvile, der blev indgået, skulle blokaden af Gaza ophæves. Det er den stadig ikke."

Israel indgik ikke nogen aftale om at hæve blokaden af Gaza, som opretholdes for at minimere importen af våben til Hamas. Det blev aftalt, at Israel skulle tillade import af humanitær hjælp og visse andre varer. Men blokaden opgav Israel ikke.

Det var i alt tre lodrette løgne - alle med en klar anti-israelsk politisk slagside - i et kort debatindlæg af Lars Erslev Andersen.


Læs mere om Lars Erslev Andersen her.


Tilbage

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.