Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

Israel-Online, 23. juni 2019
Ritzau pynter på palæstinensisk afvisning af fredplan

Af Dan Harder

Nyhedsbureauet Ritzau afslutter d.d. en notits om den amerikanske præsident Donald Trumps store plan for fred mellem Israel og palæstinenserne med følgende ord:

Det er dog blevet mødt med udbredt palæstinensisk og arabisk modvilje, at det ikke tyder på, at en tostatsløsning er en del af planen - altså en palæstinensisk stat ved siden af Israel.

Det er ikke korrekt. Den palæstinensiske ledelse i Rammallah på Vestbredden under selvstyreformand Mahmoud Abbas har pure afvist at forholde sig til Trumps fredsplan, uanset om den måtte omfatte oprettelsen af en palæstinensisk stat i Gaza og på Vestbredden.

Palæstinensernes officielle begrundelse er ikke, som Ritzau påstår, relateret til planens indhold (planen er som bekendt ikke afsløret endnu), men bunder i selvstyrets generelle afvisning af at tale med Trump, først og fremmest grundet USA's anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad i december 2017.

Som følge af palæstinensernes modvilje imod at indgå i forhandlinger om fred har den amerikanske administration sidenhen skåret i den økonomiske støtte til palæstinensiske flygtningelejre samt nedlagt Ramallahs officielle mission i Washington.

Men den palæstinensiske afvisning af at tale fred med hverken Israel eller USA har altså intet med det forventede indhold af det kommende amerikanske fredsudspil at gøre. Den er tværtimod del af en 100-årig palæstinensisk tradition for at afvise alle fredsforslag, der omfatter den fortsatte eksistens af en jødisk stat.

Læs også:

Klumme - Fredsforhandlinger nu! 16. maj 2013

Klumme - Tag fat om nældens rod 15. marts 2013

Historie - Araberne: En palæstinensisk stat, nej tak!


Læs mere om Ritzaus Israel-dækning her.


Tilbage

 

 

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.