Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Israel-Online, 16. december 2020
Anders Jerichow misinformerer om "normaliseringsaftaler" i Orientering

Af Dan Harder

Et indslag i DR P1 Orientering, 16. december 2020 (tidskode 0:21:46) problematiserer det forhold, at der med de nye "normaliseringsaftaler" mellem Israel og flere arabiske lande følger en "række økonomiske og andre fordele til gengæld for fred med Israel." Og det til trods for, at incitamenter som økonomisk hjælp, militært samarbejde m.v. er ganske normalt i forbindelse med den slags aftaler og f.eks. også indgik i Israels fredsaftaler med Egypten og Jordan i henholdsvis 1979 og 1994 - aftaler, som man næppe ville være foruden i dag.

Herudover misinformerer og manipulerer dagbladet Politikens seniorkorrespondent og mellemøstanalytiker, Anders Jerichow, for fuld udblæsning. Han kritiserer, at diverse arabiske diktaturer ikke har spurgt deres befolkninger til råds inden indgåelse af aftalerne med Israel, selvom præcis det samme var tilfældet under aftalerne med Egypten og Jordan.

Jerichow påstår dernæst, at "Nu har man fået USA til at sige god for, at Israel kan tage væsentlige dele af Vestbredden," selvom det er i direkte modstrid med kendsgerningerne. Tværtimod opgav Israel netop sine varslede planer om annektering af en del af Vestbredden i forbindelse med aftalen med De Forenede Arabiske Emirater.

Jerichow tegner et billede af, at de palæstinensiske ledere ønsker at indgå et kompromis om fred med Israel, selvom han naturligvis godt ved, at det er palæstinenserne, der gennem de seneste mere end to årtier har forkastet ethvert fredsforslag og nægtet overhovedet at komme til forhandlingsbordet.

Endelig beskylder Jerichow Israel for at udøve "apartheid" overfor palæstinenserne ved at nægte dem "rettigheder" i Israel - en idé som aldrig har været på tale i forbindelse med nogen seriøse fredsinitiativer, men kun eksisterer blandt folk, som ønsker ødelæggelsen af den jødiske stat.

Læs mere uddybende her:

Anders Jerichows løgn og propaganda af Dan Harder,
20. december 2020

Fred med UAE og Bahrain: En sejr for Israel, et nederlag for Politiken af Dan Harder, 16. september 2020.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.