Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

Israel-Online, 15. juli 2016
Ritzau beskylder Israel for palæstinensisk terror

Af Dan Harder

Dagen efter en fransk muslim af tunesisk herkomst angreb og dræbte 84 mennesker i Nice ved at køre en lastbil ind i en menneskemængde, giver Ritzau i en notits, "FAKTA: Når køretøjer bruges som våben" (dr.dk, 15. juli 2016), eksempler på andre terrorangreb med køretøjer i nyere tid.

De mange palæstinensiske bilangreb på jøder i Israel udgør de seneste eksempler, og står naturligt nok øverst på Ritzaus liste. Men, som traditionen efterhånden byder, udtrykker Ritzau-journalisen sig så uklart, at det unægteligt lyder som om israelere har dræbt 215 palæstinensere ved denne metode:

"I Israel og Palæstina har adskillige mennesker mistet livet i påkørsler udført bevidst. Siden oktober sidste år er mindst 215 palæstinensere, 34 israelere, to amerikanere, en fra Eritrea og en fra Sudan blevet dræbt på denne måde."

Realiteten er naturligvis, at præcis nul palæstinensere er blevet dræbt ved bevidste påkørsler. Det er alene palæstinenserne, der - med støtte fra det palæstinensiske selvstyre - jævnligt forsøger at dræbe jøder på den måde (se liste over angreb her - søg evt. på ordet 'car').

De 215 dræbte palæstinensere, som artiklen henviser til, har for langt hovedpartens vedkommende mistet livet under deres forsøg på forskellige typer terrorangreb på jøder, fortrinsvis knivstikkerier, men også skyderier og påkørsler med køretøjer.

Man kan vælge at tro på, at Ritzaus alvorlige fejl ikke er tilsigtet. Men selvom den blot skyldes groft sjuskeri, er den desværre del af et mønster (se relaterede artikler nedenfor), hvor Ritzau igen og igen får tingene præsenteret sådan, at Israel eller israelere bliver gjort ansvarlige eller medansvarlige for palæstinensisk terror og vold. Det er på høje tid, at Ritzau gør en indsats for at imødegå denne vedvarende kilde til misinformation.

Israel-Online har d.d. indgivet en klage til Ritzau og anmodet bureauet om at rundsende en korrektion til de medier, som i dag har bragt den fejlbehæftede notits. Svar afventes.


Læs mere om Ritzaus fejlbehæftede og misvisende rapportering her:

Ritzaus manglende præcision bliver til misinformation, 2. januar 2016

Palæstinensisk intolerance på Tempelbjerget, 17. september 2015

Selektiv dansk mediedækning, 4. oktober 2015


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.