Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Israel-Online, 9. juli 2006
DR promoverer ekstreme Israel-fjendtlige synspunkter

Af Dan Harder

Israelske tanks rullede den 28. juni ind i Gaza-striben, dels for at befri en kidnappet israelsk soldat, og dels for at sætte en stopper for palæstinensiske terroristers vedvarende bombardament af israelske beboelsesområder nær Gaza.

Som det er tradition under større israelske militæroperationer, var Danmarks Radio ikke sen til at give Israel skylden for den optrappede situation. Allerede samme aften beskyldte Lars Møller-Rasmussen i P1s "Orientering" Israel for systematisk, og med fuldt overlæg, at dræbe civile palæstinensere, med det formål at "provokere" de palæstinensiske militser til at angribe Israel.

Drabene skulle ifølge indslaget være nøje planlagt fra højeste sted i Israel, og sindrigt koordineret til at skabe "en passende baggrund" for israelske premierministres politiske rejser.

Den tragiske hændelse for nylig, hvor 7 medlemmer af den samme palæstinensiske familie blev dræbt på stranden i Gaza, blev i indslaget beskrevet som netop sådan et bevidst israelsk angreb, til trods for at der endnu hersker uklarhed om hvorvidt eksplosionen skyldtes en vildfaren israelsk granat eller en mine udlagt af militante Hamas-folk.

Israel beskyldtes endvidere for at søge at skabe ustabilitet i de besatte områder, først og fremmest for at forhindre et funktionelt palæstinensisk samfund, hvis ledere man kunne blive nødt til at indgå fred med.

Eneste kilde til at underbygge de afsindige påstande var en artikel i det Israel-fjentlige magasin "Counter Punch" skrevet af den israelske professor Tanya Reinhardt, der ikke alene er en uhæmmet kritiker af Israel, men også har været varm fortaler for en boykot af den jødiske stat.

Dagen efter, d. 29. juni, havde TV-Avisen kl. 21.00 inviteret Jakob Feldt, lektor på Syddansk Universitet og endnu en rabiat Israel-kritiker, i studiet for yderligere at støtte teorien om, at den israelske regering i virkeligheden slet ikke ønsker palæstinenserne succes med at opbygge et funktionelt samfund.

Modsat den gængse opfattelse, at Hamas' militære fløj iværksatte de seneste angreb fra Gaza ind i selve Israel for at sabotere den gryende enighed mellem Fatah og Hamas, fremsatte Feldt det synspunkt, at det er Israel, og ikke den militante del af Hamas, der forsøger at "splitte" palæstinenserne.

Den aktuelle gen-invasion af Gaza skulle være del af en større strategi, ifølge hvilken Israel gennem de seneste fem år har forsøgt at forhindre, at palæstinenserne "får skabt nogle ordentlige politiske strukturer", for fortsat at kunne hævde, at der ikke er nogen palæstinensisk forhandlingspartner.

Budskabet er, at det er Israels skyld, og ikke Yasser Arafats, at selvstyret har undladt at opbygge de demokratiske institutioner, som man i forbindelse med Oslo-processen havde stillet verden i udsigt. Ligesom det skal forestille at være Israel, og ikke Hamas, der modsætter sig indgåelsen af en fredsaftale med den anden part.

Det er naturligvis alt sammen blot ønsketænkning i fanatiske Israel-modstanderes hjerner. Der er ikke meget israelerne ønsker mere, end at palæstinenserne skulle have succes med at opbygge et stabilt, demokratisk styre, der ville kunne lede dem til en kompromisløsning med Israel.

At vores fornemmeste nyhedsformidler i så høj grad bygger sine analyser på udsagn fra velkendte Israel-fjendtlige intellektuelle, og deltager i promoveringen af dårligt funderede anti-israelske konspirationsteorier, er yderst kritisabelt. Ved på den vis at blande opinion og nyhedsstof sammen, overtræder Danmarks Radio endnu en gang sine egne formålsparagraffer om sandfærdig og balanceret nyhedsformidling.

Læs også:

"DR-journalist fortsætter kampagne mod Israel"
(18. juni 2006)


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.