Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document 

 

Israel-Online, 21. december 2005

Valgvideo fra Hamas: Væbnet kamp indtil Israels udslettelse

Af Itamar Marcus & Barbara Crook

I en ny valgvideo fra Hamas erklærer terrororganisationen Hamas på ny, at den ikke vil opgive sin væbnede kamp, før Israel er udslettet.

Valgvideoen fra Hamas hylder bevægelsens kærlighed til døden som stærkere end Israels kærlighed til livet, og udtrykker sin støtte til de arabiske israelske statsborgere, som ønsker at ødelægge Israel “indefra.”

Hamas ser frem til den dag, da deres flag skal vaje, ikke blot over Jerusalem, men over alle israelske byer, herunder Akko og Haifa i det nordlige Israel.

Udsendelsen af den nye video på Hamas' webside med gentagelsen af deres mål om at udslette Israel kommer samtidig med to meningsmålinger i denne uge, som viser, at Hamas efterhånden udgør en magtfuld politisk faktor, idet mellem 32% og 45% af palæstinenserne siger, at de vil stemme på Hamas ved parlamentsvalget i januar.

Hvad følgerne for fredsprocessen bliver, hvis næsten 50% af Det Palæstinensiske Selvstyres parlament åbenlyst støtter Israels udslettelse, er endnu uvisse. Om en sådan situation vil afstedkomme ændringer i USA's eller EU's politik, er endnu også et åbent spørgsmål.

I øjeblikket har USA's udenrigsministerium gjort det klart, at man, udover at overføre flere hundrede millioner dollars til støtte for Det Palæstinensiske Selvstyre, ikke vil stille nogen krav til Selvstyret om, at det forhindrer Hamas i at deltage i det kommende valg. EU og FN er også enedes om, at Hamas kan deltage i valget.

Klik her for at se valgvideoen.

Nedenfor følger ordene på den nye video fra Hamas:

"Det er lykkedes os, med Allahs gunst, at opfostre en ideologisk generation, som elsker døden, ligesom vore fjender elsker livet. Vi vil ikke forlade den hellige krigs og martyriets vej, så længe én centimeter af vort hellige land er i hænderne på jøderne.

"Vi ønsker vort folk fra 1948 [de israelske arabere] tillykke med befrielsen af Gaza. I ønsker at udslette dem [israelerne] indefra. Vi vil aldrig glemme jer og aldrig forlade jer. Den dag vil komme, da vort flag skal vaje over alle dele af vort land. Vort flag skal vaje fra minareterne i Jerusalem, murene i Akko og kvartererne i Haifa".

Kilde: Hamas' webside, 12. december 2005 og Palestinian Media Watch Bulletin, 13. september 2005


Se PMWs video-arkiv med materiale om 12 emner, herunder Det Palæstinensiske Selvstyres opildnen til folkemord og Selvstyrets opfordringer til børn om at søge martyrdommen:
http://www.pmw.org.il/tv.html


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.