Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document 

 

Israel-Online, 29. juli 2005

Politiken bytter om på terrorister og ofre

I sin artikel ”Turister trodser terror i Sharm el-Sheikh” (27/7), der ellers handler om effekten af terror, skriver Adam Hannestad lige pludselig at ”palæstinensere trodser raketterne fra ... israelsk militær og går på café, hvis de har muligheden. Hjemmet er alligevel ikke meget mere sikkert”.

Hermed forsøger Hannestad at vende tingene på hovedet, ved at inkludere palæstinenserne blandt terrorens ofre, med israelerne som gerningsmænd.

Fremstillingen er ikke bare ude af trit med virkeligheden, Adam Hannestad udviser endog ekstra smagløshed, ved, med café-referencen, at "låne" et tilbagevendende tema fra den palæstinensiske terror mod israelske civile.

Hundrevis af uskyldige israelske cafégængere er de seneste fem år blevet ofre for palæstinensiske selvmordsbomber.

Israelerne er ganske givet terrorister i Hannestads forvrængede univers, men virkeligheden er, at palæstinensiske civile kun er i fare, når de enten deltager i angreb imod israelere (i hvilket tilfælde de næppe kan betegnes civile), eller befinder sig i umiddelbar nærhed af kamphandlinger, som følge af bevæbnede palæstinenseres valg om at forskanse sig bag deres egen civilbefolkning, hvilket naturligvis udgør en overtrædelse af de internationale regler for krigsførelse.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.