Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document 

 

Israel-Online, 26. juli 2005

Det Palæstinensiske Selvstyre fortsætter med at støtte terror

Af Itamar Marcus & Barbara Crook

Mens verden roser Det Palæstinensiske Selvstyre for dets "kamp" mod terror, fortsætter Selvstyret på arabisk med uformindskt styrke legitimeringen og glorificering af den terror, som er rettet mod israelere.

"Ophavsmændene til gårsdagens angreb i Gaza, martyerene Yekhya Abu Taha og Tariq Yassin", Al-Hayat Al-Jadida, 25. juli 2005.

Terrorister fra tre palæstinensiske terrororganisationer myrdede lørdag aften d. 23. juli et israelsk ægtepar. Det myrdede par var bedsteforældre til børn i teenagealderen. Selvstyret undgik, i sine fordømmelser på engelsk, omhyggeligt at kritisere "handlingen" som mord eller terror, men censurede den som "ødelæggende for Selvstyret".

Men på arabisk billigede Selvstyrets officielle dagblad slagkraftigt mordene, sådan som det bestandigt har gjort det under Mahmoud Abbas' ledelse, ved at legitimere og glorificere terroren og tildele de to mordere den mest ophøjede status – status som "shahid" – martyr for Allah.

Dagbladet Al-Hayat Al-Jadida, som er Abbas' officielle dagblad, offentliggjorde dagen efter drabene et heroisk billede af "martyrerne" (se ovenfor), sammen med en artikel, hvori terrorangrebet legitimeres som en naturlig reaktion på israelske brud på den “periode med ro” (uofficiel våbenhvile), som flere palæstinensiske grupper har vedtaget internt med Selvstyret, men som Israel ikke har direkte andel i.

Ud over at tilskrive de døde terrorister den højeste islamiske hæder brugtes i artiklen omhyggeligt udtryk, som understreger den midlertidige karakter af den aktuelle “periode med ro” i angrebene på Israel.

Den uofficielle våbenhvile, som flertallet af de palæstinensiske terrorgrupper erklærede i februar (og efterfølgende hyppigt har brudt), kaldes netop for en 'ro,' hvilket indikerer en begrænset hvileperiode, hvorefter terroren vil blive genoptaget.

Man bemærker tillige, at den palæstinensiske ledelse og presse definerer terrorismen som "modstand", som derfor er legitim. Den ene af terroristerne kom fra Al Aqsa Martyrernes Brigader, som er en gren af Fatah, Selvstyrets og Abbas' regeringsparti.

Kilde: Palestinian Media Watch Bulletin, 26. juli 2005

Se PMWs video-arkiv med materiale om 12 emner:
http://www.pmw.org.il/tv.html

Se PMWs video-arkiv om Det Palæstinensiske Selvstyres opfordringer til børn om at søge martyrdommen
http://www.pmw.org.il/tv%20part1.html

Se PMWs video-arkiv om Det Palæstinensiske Selvstyres opildnen til folkemord
http://www.pmw.org.il/tv%20part6.html


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.