Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document 

 

Israel-Online, 10. september 2004
Musikvideoer promoverer had

Hadefuld musikvideo på Det Palæstinensiske Selvstyres TV:
Israelske soldater skyder på børn

Musikvideoer er overalt i verden beregnet på at underholde og fornøje børn. Men Det Palæstinensiske Selvstyre bruger musikvideoer som et redskab til at fremkalde had og vold blandt palæstinensiske børn. De seneste måneder har Selvstyrets tv-kanal med stigende hyppighed udsendt hadefulde udsendelser, rettet mod børn.

Et eksempel på denne eskalation er denne måneds gentagne udsendelser af en 30-sekunders musikvideo, der skildrer israelske soldater som koldblodige mordere.

I den fiktive scene i videoen ses nogle børn spille fodbold, mens nogle aktører, forklædt som israelske soldater iført kippa (kalot), betragter dem fra sidelinjen. Pludselig går en af soldaterne hen mod børnene, og efter et forsøg på at stjæle bolden slår han ud efter et af børnene. De andre børn vender sig imod soldaten og jager ham væk. Så griber han sit automatgevær, tager omhyggeligt sigte og fyrer mod børnene - se klippet.

Andre fiktive hadevideoer fra Selvstyret rettet mod børn omfatter:

- scener med børn, der spiller fodbold, da bolden eksploderer i ansigtet på dem;

- en pige på en gynge, som bliver til et brændende inferno;

- soldater, der kaster en gammel mand til jorden og derefter skyder ham i hovedet;

- et blindt spædbarn, der bliver båret af sin mor; da moderen bliver myrdet af israelske soldater, falder de sammen til jorden;

- og mange andre.

Følgerne af hele denne indoktrinering til had bliver en generation af palæstinensiske børn, som af Selvstyrets ledelse er blevet overbevist om, at Israel med vilje myrder civile, især børn. Selvstyret sidestiller for sine børn rent moralsk den palæstinensiske terrorisme, som bevidst er rettet mod civilpersoner i busser og cafeer, med den israelske forsvarskrig, hvor civile utilsigtet er blevet dræbt. Denne fremprovokering af had skaber en generation af børn, som er fulde af had mod israelere, og som anser drab på israelere for legitime, fordi de er overbeviste om, at Israel også retter skytset imod civile.

Jo længere tid denne fremprovokering af had fortsætter, desto mere indgroet bliver de palæstinensiske børns had og desto mørkere udsigterne til fred i den kommende generation.

Kilde: Palestinian Media Watch Bulletin, 10. september 2004


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.