Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Israel-Online, 15. maj 2021
Anders Jerichows løgn i Orientering: Hamas ønsker blot et stop for bosættelser

Af Dan Harder

Journalist på dagbladet Politiken, Anders Jerichow, fortæller i Orientering, 15. maj 2021 (tidskode: 0:33:46), indledningsvis retvisende og informativt, hvordan udvisningen af nogle palæstinensiske familier fra deres hjem i Østjerusalem blev brugt af Hamas som anledning til at bombardere israelske byer med raketter, hvilket affødte den nuværende militære konfrontation mellem Israel og Hamas i Gaza.

Anders Jerichow skal også have ros for at fortælle, at Israels angreb på Gaza er rettet imod Hamas' militære infrastruktur - i stedet for at bidrage til den udbredte løgn, at Israel (ligesom Hamas) retter sit skyts imod civile.

Men desværre evner Anders Jerichow ikke at holde sig på sandhedens (åbenbart) smalle sti, når han påstår, at Hamas blot ønsker et stop for byggeri i de israelske bosættelser på Vestbredden. Adspurgt af studieværten, hvad Hamas' mål med raketregnen over Israel er, svarer Anders Jerichow:

Det, palæstinenserne gerne vil opnå, det er, at Israel opgiver sit bosættelsesprojekt i hvert fald i Østjerusalem, og måske i virkelighedne på hele Vestbredden. Og de vil gerne have et løfte om, at israelske sikkerhedsstyrker ikke går ind på Tempelbjerget.

Det lyder jo ganske rimeligt, og helt spiseligt for et dansk publikum. Men er selvfølgelig helt forkert. Alle ved jo, at Hamas' mål er, at Israel slettes af landkortet og erstattes med en islamisk stat. Så hvorfor lyver Anders Jerichow?

Skulle spørgsmålet gå på, hvad Hamas ønsker at opnå ved at terrorbombe israelske byer (med efterfølgende israelske ødelæggelser i Gaza som konsekvens), er det nok snarere at booste Hamas' popularitet blandt palæstinenserne og i den arabiske verden.

Lidt senere i indslaget siger Anders Jerichow:

"Det er svært at se, at Israel vil love Hamas at opgive sit bosættelsesprojekt."

Det er trist, at den så velinformerede Anders Jerichow vedbliver at promovere illusionen om, at der er noget, Israel kan gøre for at stille Hamas (og palæstinenserne i det hele taget) tilfredse.

Realiteten er, at hvis der skal blive fred, så skal palæstinenserne (herunder islamisterne i Hamas) endegyldigt acceptere den jødiske stats eksistens. Og det lader desværre til at have lange udsigter.

Anders Jerichow og Orientering-studieværten bliver også enige om, at det nu er op til den amerikanske præsident, Joe Biden, at "sætte foden ned" og sige "Nu stopper du!" til den israelske premierminister Benjamin Netanyahu.

Anders Jerichow har dog ganske svært ved at svare på, hvad det er, Biden skal sige stop til, og hvorfor han ikke gør det. Ulden vokser i gæstens mund, når han mumler noget med, at Biden ikke har en plan klar, og at Israel generelt har meget opbakning i USA. Begge dele er selvfølgelig sandt. Men den fulde sandhed er i realiteten, at det ikke giver mening at presse Israel til indrømmelser, så længe palæstinenserne - hverken Hamas i Gaza eller selvstyret i Ramallah - er villige til at forhandle fred med Israel.


Læs mere om Anders Jerichow:

Anders Jerichows løgn og propaganda, 20. december 2020

Politikens usle mikrofonholderi, 4. februar 2021

Fred med UAE og Bahrain: En sejr for Israel, et nederlag for Politiken, 16. september 2020.


Læs mere om Orientering:

Ekspert fortæller sandheden i Orientering - trods studieværtens indsats, 14. maj 2021

Orientering støtter apartheid-anklage imod Israel, 28. april 2021

Hanne Foighel fordrejer amerikansk udsagn om fredsplan,
25. juni 2019

Venstreorienteret anti-israelsk propaganda paa israels 70-års fødselsdag, 19. april 2018

DR Orientering nedtoner Jeremy Corbyns antisemitisme,
24. september 2018

DR tager ikke ansvar for antisemitiske løgne i Orientering, 24. november 2017


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.