Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Links (opdelt i følgende kategorier):

Nyheder

Blogs

Websites til bekæmpelse af anti-israelsk propaganda

Internationale venskabsorganisationer

Faktuelle ressourcer

Menneskerettighedsorganisationer med fokus på jøder, Israel og Mellemøsten

Det officielle Israel


Nyheder:

Times of Israel (www.timesofisrael.com)
Israelsk online-avis på engelsk. Politisk midtsøgende, drevet af medarbejdere fra både Ha'aretz og Jerusalem Post.

Ha'aretz (www.haaretz.com)
Israelsk avis i engelsk oversættelse. Politisk til venstre for midten.

Jerusalem Post (www.jpost.com)
Israelsk avis på engelsk. Politisk til højre for midten.

Yediot Aharonot (www.ynetnews.com)
Engelsk netudgave af en af Israels mest læste aviser.

Ordet og Israel - Nyheder (www.ordetogisrael.dk)
Den danske, kristne organisation "Ordet og Israel" leverer løbende udvalgte nyheder fra Israel, inkl. en del, der ellers bliver filtreret fra i den danske presse.

Israel21c (www.israel21c.org)
Med sloganet "A Focus Beyond The Conflict" giver Israel21c et indblik i, hvad Israel i det 21. århundrede kan tilbyde indenfor teknologi, sundhed, kultur og kampen for at bygge bro til andre nationer og kulturer.

Daily News Alert from Israel (www.dailyalert.org)
JCPA, Jerusalem Center for Public Affairs, er en uafhængig, ikke-kommerciel institution, der siden 1976 har beskæftiget sig med politisk research og undervisning om Israel, Mellemøsten og det jødiske folk.

Tilbage til toppen


Blogs:

A Liberal Defence of Israel (mid-eastplus.blogspot.com)
Blog'ens forfatter, irske Denis MacEoin, der opfatter sig selv som politisk midsøgende (engelsk: "liberal"), forsøger at korrigere den fejlagtige opfattelse, udbredt på den politiske venstrefløj, af Israel som en fascistisk apartheid-stat, og argumenterer for, at Israel i virkeligheden er eksponent for demokrati, anti-racisme, religiøs frihed, og rettigheder for kvinder, homoseksuelle og diverse minoriteter.

Tilbage til toppen


Websites til bekæmpelse af anti-israelsk propaganda:

Camera (www.camera.org)
Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America. Amerikansk website, der søger at modvirke udbredelsen af anti-israelsk propaganda.

Palestinian Media Watch (www.palwatch.org)
Forstå det palæstinensiske samfund gennem dets medier. Israelsk website på engelsk. Af de palæstinensiske medier ses det tydeligt at det palæstinensiske selvstyre opfordrer til og støtter den voldelige kamp mod Israel.

Eye On The UN (www.eyeontheun.org)
Hjemmeside der søger at afdække i hvilken grad De Forenede Nationer (FN) lever op til sin oprindelige målsætning om at identificere, fordømme og beskytte imod overtrædelser af fundamentale menneskerettigheder.

The 2nd Draft (www.seconddraft.org)
Et kritisk blik på alliancen mellem palæstinensere og internationale medier i produktionen af falske, anti-israelske mediebilleder - et fænomen også kendt under navnet "Pallywood".

Israel-Info (www.israel-info.dk)
Dansk hjemmeside med en mængde af saglig information om Israel, både historisk og aktuel.

NGO Monitor (www.ngo-monitor.org)
Den israelske organisation NGO Monitor har til opgave at overvåge de internationale NGOs (græsrodsorganisationer), som beskæftiger sig med den israelsk-arabisk konflikt. I årevis har flere af disse organisationers kritik af Israel været helt ude af proportioner, men nu bliver der holdt øje med, om de selv overholder deres formålsparagraffer.

Honest Reporting (www.honestreporting.com)
Organisation der overvåger medier over hele verden for at sikre fair dækning for Israel.

Tilbage til toppen


Internationale venskabsorganisationer:

Canada-Israel Committee (www.cicweb.ca)
Canadisk website med et israelsk perspektiv på konflikten i Mellemøsten.

Porten til MidtØsten (www.miff.no)
Denne norske hjemmeside tilbyder en masse nyttig information, som ikke normalt når ud i det offentlige rum. En fremragende ressource til forståelse af Israels situation.

Arabs for Israel (www.arabsforisrael.com)
En hjemmeside med artikler fortrinsvis af arabere og muslimer, der er kritiske overfor hadet til Israel og jøder i den arabiske verden, og mener at støtte til Israel ikke udelukker støtte til det palæstinensiske folk.

Tilbage til toppen


Faktuelle ressourcer:

Wikipedia (en.wikipedia.org/wiki/Israel)
Det kendte internetbaserede opslagsværk tilbyder faktisk information af forbavsende høj kvalitet om Israel og mange andre relaterede emner. Da materialet til enhver tid kan ændres af brugerne, sniger der sig fejl ind fra tid til anden, men denne begrænsning opvejes absolut af de enorme mængder af information til rådighed.

Jewish Virtual Library (www.jewishvirtuallibrary.org)
En enorm database med information om jødisk og israelsk historie, vigtige dokumenter og meget, meget mere. Indeholder også en afdeling for "myter og fakta", der søger at dementere nogle af de mest almindelige myter i den arabiske propaganda.

Facts of Israel (www.factsofisrael.com)
Basale informationer om Israel så som historie, historiske kort, statistik og meget mere.

Palestine Facts (www.palestinefacts.org)
Denne hjemmeside søger at levere omfattende og præcis information vedrørende den historiske, militære, og politiske baggrund for den fortsatte kamp mellem den jødiske stat og de palæstinensiske arabere.

The Six Day War (www.sixdaywar.org)
En oversigt over aktørerne og den historiske udvikling før, under og efter Seksdageskrigen i juni 1967. En god ressource med mange billeder, video og links til historiske dokumenter og yderligere information.

MidEastWeb (www.mideastweb.org)
En meget omfattende hjemmeside, der indeholder enorme mængder information om Israel og andre dele af Mellemøsten. Hjemmesiden er et forsøg på at levere et balanceret billede, med plads til både israelske og arabiske synsvinkler.
Besøg sidens underafdeling for historie her.

Intelligence and Terrorism Information Center
(www.terrorism-info.org.il)

Israelsk NGO (Non-Governmental Organization), hvis hjemmeside indeholder store mængder information om terrorisme og indoktrinering til had og vold i det palæstinensiske selvstyreområde og resten af den arabiske verden.

Tilbage til toppen


Menneskerettighedsorganisationer med fokus på jøder, Israel og Mellemøsten:

Justice for Jews from Arab Countries (www.justiceforjews.com)
Denne organisation forsøger at rejse "det andet flytgningespørgsmål", nemlig det der vedrører de jødiske flygtninge fra arabiske lande. Man ønsker at få familierne til at registrere deres historie og deres mistede aktiver på websiden, inden den sidste generation af jøder født i arabiske lande dør ud.

CMIP - Center for Monitoring the impact of Peace (www.edume.org)
New York-baseret "non-governmental" organisation, der har til formål at analysere skolebøger i Mellemøsten (inkl. Israel) for at undersøge hvilke værdier de forskellige samfund underviser deres børn i.

MEMRI - The Middle East Media Research Institute (www.memri.org)
Analyser af mellemøstlige medier med oversættelser fra arabisk, farsi og hebraisk til alle større vestlige sprog. Formålet er at give vesten et indblik i Mellemøstens medier.

B'Tselem (www.btselem.org)
Israelsk menneskerettighedsorganisation med fokus på de besatte områder. Her findes en detaljeret oversigt over både israelske og palæstinensiske tab siden starten af "den anden intifada", kort over bosættelser mv.

Anti-Defamation League (www.adl.org)
Organisation der arbejder imod anti-semitisme og diskrimination i almindelighed.

Simon Wiesenthal Center (www.wiesenthal.com)
En international, jødisk menneskerettighedsorganisation, der søger at bekæmpe racisme, anti-semitisme, terrorisme og folkemord. Centret er kendt for sit arbejde for retsforfølgelse af Nazi-krigsforbrydere.

Tilbage til toppen


Det officielle Israel:

Israel's Securíty Fence (www.seamzone.mod.gov.il)
"The Seam Zone", Det israelske forsvarsministeriums præsentation af sikkerhedshegnet med vægt på den operationelle side af sagen.

Israeli Ministry of Foreign Affairs (www.mfa.gov.il)
Det israelske udenrigsministeries website, med et hav af brugbar information. Bl.a. Kopier af officielle breve, referater fra politiske møder samt en komplet liste over ofrene for palæstinensiske selvmordsbomber.

Israel's story in maps (Ministry of Foreign Affairs)
Flash-præsentation der beskriver Israels historie lige fra Kong Davids og Salomons tid til i dag.

Israel, the Conflict and Peace (www.mfa.gov.il)
FAQ: Svar på ofte stillede spørgsmål (Frequently Asked Questions) om den israelsk-palæstinensiske konflikt. FAQ'en ligger på det israelske udenrigsministeries hjemmeside, men selvom den naturligvis er et udtryk for det officielle Israels synsvinkel, er den fuld af saglig og værdifuld information.


Tilbage til toppen

 

Untitled Document