Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Leila Stockmarr lyver om 1967-linjer og beduiner
Politiken, 30. juli 2013

Leila Stockmarr lyver om '1967-linjerne', om Israels støtte til tostatsløsningen, og om Israels plan vedrørende beduiner i Negev-ørkenen, blog på Politiken.dk, 30. juli 2013.


Leila Stockmarr lyver om '1967-linjerne':
Alle med lidt forstand på emnet ved, at de såkaldte 1967-linjer, altså våbenstilstandslinien fra 1949, aldrig vil blive den endelige grænse mellem Israel og en kommende palæstinensisk stat. Alligevel skriver Leila Stockmarr:

"Lige nu er stridspunktet, hvorvidt Israel vil acceptere palæstinen-siske forhåndsbetingelser – specielt at forhandlingerne tager udgangspunkt i netop de internationalt anerkendte 1967-linjer ... Israel afviser netop forhåndsbetingelser, fordi man de facto ikke tager 1967-linjerne seriøst."

De sidste 20 års fredsproces bygger på FN's Sikkerhedsråds resolution 242, som netop åbner mulighed for en afvigelse fra våbenstilstandslinierne fra 1949, også kaldet "den grønne linje." Alle seriøse fredsforslag, herunder Clinton-planen (2000), Geneve-initiativet (2003) og Ehud Olmerts forslag (2009) inkluderer princippet om, at den endelige grænse skal justeres i henhold til aftale mellem parterne. Leila Stockmarr lyver altså bevidst, når hun kalder '1967-linjerne' for "internationalt anerkendte".


Løgn: Israel har aldrig støttet tostatsløsningen
Leila Stockmarr, der tidligere har erklæret sin modstand mod fredsprocessen, hævder i modstrid med de faktiske forhold...

"...at der aldrig har været et grundlag for at implementere en tostatsløsning: En model konstrueret af det internationale samfund. Tostatsløsningen har ikke på noget tidspunkt mødt de israelske magthaveres reelle opbakning. Det er den politik, der føres på begge sider af den ’grønne linje’, et klart udtryk for. "

Igen må man minde om, at Israels premierminister Ehud Barak i 2000 accepterede de parametre, som den amerikanske præsident Clinton opsatte for en tostatsløsning. Den palæstinensiske leder, Yassir Arafat, afviste planen og forlod forhandlingerne uden at komme med et alternativt forslag. På samme måde undlod Arafats efterfølger, Mahmoud Abbas, at svare på premierminister Ehud Olmerts forslag fra 2009. Leila Stockmarrs påstand ovenfor er altså ren og skær løgn.


Løgn: Israel vil fordrive sine beduiner
I sin hetz mod Israel har Leila Stockmarr fantaseret sig frem til en ny løgnehistorie, nemlig den, at Israel ønsker at "fordrive beduinerne", som Stockmarr kalder den "oprindelige befolkning" i Negev-ørkenen i det sydlige Israel.

Hun skriver om "Israels demografiske ’beduinproblem’" som angiveligt søges løst ved "tvangsmæssig forflytning af beduinerne til reservater", og at den ikke-jødiske befolknings "fødselsrate og bosættelsesmønster overvåges nøjsomt. Den demografiske krig, som den populært kaldes, handler for Israel om at begrænse antallet af ikkejødiske israelere i Israel."

Og fortsat:

"...som sådan er der ikke en forskel på koloniseringen inde i Israel og bosættelserne i de besatte territorier ... Netop Israels territoriale ekspansion på Vestbredden er en del af det samme projekt, som nu rammer beduinerne hårdt.

Ovennævnte citater er det rene nonsens.

Prawer-Begin-planen, som Leila Stocmarr refererer til, handler om at løse et mangeårigt problem med, at beduiner i Negev-ørkenen lever under kummerlige vilkår uden rindende vand, renovation og adgang til sundhedssystemet og andre vigtige ydelser. Et andet problem, som planen søger at løse, er nogle beduiners krav på store landområder i Negev. Hvor "oprindelige" disse folk er, kan diskuteres, da de som nomader har bevæget sig rundt på tværs af landegrænserne.

For at løse disse problemer, og for at vise imødekommenhed, har Israel tilbudt beduinerne mindre udvalgte landområder ganske gratis, hvor der vil være adgang til moderne, offentlig service. Stockmarrs anklage om Israels forsøg på "at begrænse antallet af ikkejødiske israelere i Israel", giver ingen mening overhovedet, da de områder, beduinerne får tilbudt, ligger i selve Israel.

Stockmarr indikerer i sit indlæg, at jøderne ikke bare prøver at rage land til sig på Vestbredden, men også i Negev-ørkenen (som hun i et forsøg på arabisering kalder "Neqab-ørkenen"). Synspunktet, at Israel ikke skulle have ret til Negev, er hun dog relativt ene om, da området har været del af Israel siden 1948.

Dette forsøg på at blande tingene sammen, med beskyldninger om at Israel koloniserer... ja, Israel, vidner om Leila Stockmarrs fanatisme i hendes kamp mod den jødiske stat.

Absurd nok slutter hun af med følgende budskab:

"Det er helt essentielt, at Israels grænser fastsættes en gang for alle – med både det internationale samfunds og palæstinensernes accept vel at mærke."

Det udsagn kan vi på Israel-Online.dk kun erklære os enige i. Men det er jo derfor, det er bydende nødvendigt at fortsætte de forhandlinger, som Leila Stockmarr er modstander af.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.