Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske Mellemøst-eksperter er systematisk imod Israel
Fem lodrette løgne fra Leila Stockmarr i Orientering
17. maj 2021

Af Dan Harder

Mellemøstekspert - og nu også rådgiver og folketingskandidat for Enhedslisten, Leila Stockmarr, er inviteret i studiet hos DR P1 Orientering (17. maj 2021, 1:20:17) for at debattere de aktuelle kampe mellem Israel og Hamas-regimet i Gaza. Hendes modpart er tidligere næstformand for Dansk Zionistforbund, nu daglig leder af "Forum for dialog om Israel," Jonatan Møller Souza.

Her benytter Leila Stockmarr som sædvanlig lejligheden til at fylde lytterne med løgn - i dette tilfælde hele fem styks lodrette af slagsen.

Indledningsvis fortæller Leila Stockmarr, at "begge parter begår det, der ligner krigsforbrydelser, altså retter militært skyts mod civile mål." Mens alle ved, at Hamas fyrer raketter af imod israelske beboelsesområder, findes der ikke skygge af bevis for, at Israel skulle gå bevidst efter civile mål. Tværtimod gør den israelske hær - i verdenshistorisk sammenhæng! - uhørt store anstrengelser for at minimere de civile tab på fjendens side, bl.a. ved at ringe og advare civile, inden militære mål i deres nærhed angribes. Herved mister Israel overraskelsesmomentet, men det er altså en pris, man er villig til at betale.

Leila Stockmarr påstår, at Israel holder Gaza "hermetisk lukket," dvs. kontrollerer grænserne til vands, til lands og i luften. Det er jo en lidt pinlig påstand, når alle ved, at Gaza også har en sydlig grænseovergang til deres arabiske brødre i Egypten.

Så kommer den gamle, antisemitiske traver om, at "Israel udøver magt for at sikre den jødiske dominans over en anden etnisk gruppe, altså palæstienenserne." Sandheden er vel egentlig det modsatte: At palæstinenserne altid har krævet kontrol med hele det tidligere britiske mandatområde (det eneste politiske område, der nogensinde har heddet "Palæstina"), sådan at araberne med deres flertal ville kunne regere over jøderne. Israel har tværtimod altid været åben for forhandlinger om en deling af landet, eksempelvis i 1937, 1947 og ikke mindst i år 2000 og 2008, hvor palæstinenserne blev tilbudt deres egen stat omfattende Gaza og vestbredden. Palæstinenserne har afvist alle fredsforslag de sidste 100 år.

Det er, ifølge Leila Stockmarrs visdom, besættelsen, der nærer Hamas, "som ikke engang har bred opbakning i den palæstinensiske befolkning." Det sidste er i hvert fald forkert. Hamas vandt, som bekendt, over halvdelen af pladserne i det palæstinensiske parlament ved valget i 2006. Det var det samlede resultat, men opbakningen til Hamas i Gaza var endnu mere massiv. I de sidste 15 år har der ikke været valg til det palæstinensiske parlament af den simple grund, at den nuværende selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, er nervøs for at tabe til Hamas, som ifølge meningsmålinger nyder stor opbakning blandt palæstinenserne. Hvorfor lyver Leila Stockmarr mon det? Er det fordi, vi ikke må vide, at palæstinenserne generelt støtter Hamas' voldelige agenda samt ønsket om at udslette Israel. Sandsynligvis.

Endelig har Israel ifølge Leila Stockmarr "mulighed for anytime at få palæstinenserne tilbage til forhandlingsbordet."

Den fejl korrigerer hendes moddebattør, Joakim Møller Souza heldigvis: "Palæstinensierne har ikke villet komme til forhandlingsbordet. Der har været fredsforhandlinger de sidste 20 år. Gode fredsforslag har været på bordet. Palæstinenserne har ikke kunnet sige 'ja' til freden, fordi ønsket om at fjerne hele Israel, det er meget, meget stærkt i den palæstinensiske befolkning."

Ja, så enkelt kan det siges. Joakim Møller Souza afslutter:

"De her brutale løgne om israelsk ondskab, de hører ingen steder hjemme."


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.