Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske mellemøsteksperter er systematisk imod Israel
Stockmarr: Hamas ønsker fred med Israel
dr.dk, 15. juli 2014

På trods af de sidste års ugentlige, ekstremt ensidige udgydelser i Dagbladet Politiken, bruger Danmarks Radio Leila Stockmarr som "ekspert" i en artikel på dr.dk, "Ekspert om våbenhvile: Sporene fra 2012 skræmmer Hamas".

Her forklarer hun, hvorfor Hamas netop har afvist et egyptisk forslag til en våbenhvile i de igangværende kampe med Israel.


Hamas afviser våbenhvile, fordi de ønsker fred

Det drejer sig ifølge "eksperten" om, at Hamas ikke ønsker en våbenhvile i Gaza, "men en langt mere ambitiøs fredsplan", som der står i artiklen. Det kan ifølge Leila Stockmarr skyldes dårlige erfaringer med den slags udspil:

"Man indgik en lignende våbenhvile i 2012 med Egypten som mægler, som varede syv dage, men som ikke førte til reelle politiske forhandlinger, og som ikke ændrede på blokaden af Gaza-striben."

"Det nye egyptiske forslag indeholder nogenlunde de samme formuleringer som dengang, og det kan være derfor, at Hamas ikke mener, at det vil føre til noget. Det er netop ikke en fredsplan, det er en meget kortsigtet våbenhvile."

Ifølge Leila Stockmarr ønsker Hamas altså en plan for rigtig fred med Israel. Det stemmer bare ikke ret godt overens med Hamas' egne udmeldinger gennem de seneste årtier, hvor de sjældent har forspildt en chance for at kundgøre, at de arbejder for den totale udslettelse af "den zionistiske fjende."


Israel accepterer våbenhvile, men ønsker ikke fred

Israel har, i modsætning til Hamas, faktisk accepteret det egyptiske forslag. Men når det er tilfældet, kan det kun skyldes pres fra USA, forklarer hun.

"Jeg tror, at Israel har været under markant amerikansk pres for at sige ja til det her, ligesom egypterne formentlig også er blevet presset af USA til at lave udkastet."

"Samtidig hviler det internationale samfunds øjne på Israel efter den seneste optrapning, og derfor har man nok også haft et behov for at vise fredsvillighed."

I Israels tilfælde må der altså nødvendigvis stikke noget under. Det kan ikke være sandt, at Israel virkelig bare ønsker et stop for Hamas' regn af raketter over israelske byer. Israelerne ejer ingen oprigtig fredsvillighed, men fingerer den bare for at tækkes det internationale samfund.


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.