Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Israel-Online, 11. maj 2007
Mickey Mouse underviser i had og vold på palæstinensisk tv

Hamas' fjernsynskanal, Al-Aqsa TV, bruger en klon af Disneys Mickey Mouse til at lære børn at hade Israel og Amerika og stræbe efter islams uundgåelige og nært forestående verdensdominans.

Farfur laver maskinpistolbevægelser
mens en 11-årig dreng synger "svaret
er en AK-47".

Efterligningen af Mickey Mouse med den pibende stemme, kaldet "Farfur", er stjernen i et ugentligt børneprogram kaldet "Morgendagens Pionerer" på Hamas' officielle TV-station.

Farfur og hans medstudievært, en lille pige kaldet Saraa, underviser børnene i emner som betydningen af daglige bønner og af at drikke mælk, samtidig med at de benytter enhver lejlighed til at indoktrinere de små seere med undervisning i islamisk overherredømme, had til Israel og USA og støtte til "modstanden" - den palæstinensiske eufemisme for terror.

Farfur fortæller børnene, at de skal bede i moskeen fem gange om dagen, indtil der opstår et "verdensstyre under islamisk ledelse". Den alvorlige Saraa med den blide stemme forklarer, at kernen i denne verdens islamiske ledelse vil komme fra "hele Palæstina", dvs. inklusive det nuværende Israel.

Farfur beskriver Israel som "den undertrykkende, invaderende, zionistiske besættelse", som børnene skal "modsætte sig".

Med en religiøs advarsel, som er ret voldsom, målgruppes unge alder taget i betragtning, erklærer Saraa, at børnene efter døden kommer til at stå til ansvar over for Allah for det, de har gjort eller ikke gjort for Al Aqsa-moskeen i Jerusalem og for de palæstinensiske fanger i israelske fængsler.

Teksten i showet er ganske sofistikeret. Farfurs optræden er ubestrideligt morsom og underholdende, ligesom figurens komiske timing. For eksempel kvidrer han, mens han remser en række verdensskikkelser op: "Vi vil vinde, Bush! Vi vil vinde, Condoleezza! Vi vil vinde, Sharon!" Så bemærker han uden at miste rytmen: "Åh, Sharon er død", og styrker på den måde sit budskab om, at planen for verdensdominans skrider fremad.

Programmets gennemslagskraft øges ved, at der bliver inkluderet nogle børneseere, som ringer ind til showet og reciterer digte med billeder på had og vold; for eksempel: "Vi vil ødelægge despoternes sæde, så de kommer til at smage dødens flamme" og: "Rafah synger åh, åh, svaret er en AK-47. Vi kender ej til frygt, vi er skovens rovdyr".


"Terror-Mickey" vækker opsigt i vesten

Efter nyheden om Hamas' misbrug af Walt Disneys Mickey Mouse-figur nåede de amerikanske medier, har den skabt røre i USA og andre dele af den vestlige verden (klik her for Fox News' rapport, 6. maj 2007).

Diane Disney Miller, Walt Disney's datter udtalte: "Det vi ser her er rendyrket ondskab, og vi kan ikke ignorere det".

Efter den vestlige medieomtale lovede den palæstinensiske informationsminister Mustafa Bargouthi at få stoppet udsendelserne af programmet på Hamas' TV-station, fordi, som han udtrykte det: "det er forkert at bruge et program for børn til at formidle politiske budskaber".

Det palæstinensiske nyhedsbureau, Ma'an, anlagde dog en anden vinkel på motivationen for at beordre programmet væk fra sendefladen, og citerede den selvsamme informationsminister for at have sagt, at disse programmer er skadelige, fordi når verden bliver opmærksomme på deres indhold, skader det palæstinensernes PR-image.

Argumentationen er parallel til Det Palæstinensiske Selvstyres fordømmelser af selvmordsterror, som man tager afstand fra, ikke fordi terror er forkert, men fordi det skader palæstinensernes omdømme.

Programmet fortsætter

Til trods for den palæstinensiske informationsministers forsikringer om at programmet ville blive taget af sendefladen og set efter i sømmene, var det alligevel tilbage i æteren allerede dagen efter. Nu dog med den mindre korrektion, at Mickey Mouse-klonen Farfur overlod budskaberne om islamisk overherredømme til en voksen studievært.

Beslutningen lader til at være et udtryk for, at de palæstinensiske myndigheder er mere bekymrede for Vestens reaktion på misbrugen af Disney-fihuren, end på indoktrineringen af palæstinensiske børn.

Kilde: Palestinian Media Watch's rapporter d. 6. maj 2007,
10. maj 2007
og 11. maj 2007.


Se også Politikens artikel "Arabisk Mickey Mouse underviser i Jihad" samt Politikens Web-TV: "Islamisk Mickey Mouse laver propaganda".


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.