Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Israel-Online, 21. marts 2007
Gensyn med anti-Israel-propagandist på dr.dk

Af Dan Harder

Danmarks Radio-journalist Dines Boertmann har, så vidt Israel-Online i det sidste halve års tid har kunnet konstatere, holdt en pause fra Mellemøst-dækningen i dr.dk's nyhedstjeneste. Men
d. 18. marts 2007 var han tilbage i sin vante, Israel-kritiske stil.

Som ved tidligere lejligheder har Boertmann svært ved at holde sine personlige antipatier ude af nyhedsstoffet.

I artiklen "Israel afviser at tale fred med Abbas" (18/3-07) retter Boertmann en slet skjult kritik af Israel for at gøre "forholdet mellem den israelske regering og palæstinenserne ... om muligt værre end før dannelsen af samlingsregeringen, for da anklagede Israel ikke Mahmoud Abbas for at have allieret sig med Hamas."

Den palæstinensiske regering er for tiden underlagt en økonomisk boykot fra store dele af det internationale samfunds side, på grund af Hamas' manglende efterlevelse af tre krav, fremsat af "Mellemøstkvartetten", der består af FN, EU, USA og Rusland.

Kravene er at Hamas skal respektere tidligere indgåede aftaler med Israel, anerkende staten Israels ret til at eksistere og give afkald på terrorisme som politisk middel.

Hamas har forleden, som noget helt nyt, accepteret at respektere tidligere indgåede aftaler, hvilket dog kun kan siges at være pro forma, da de tidligere indgåede aftaler inkluderer anerkendelse af Israel og en fraskrivelse af brugen af terror – altså de to resterende krav, som Hamas fortsat nægter at efterleve.

Men Dines Boertmann er af en anden holdning: "I realiteten er samlingsregeringens program meget tæt på at opfylde kravene, uden at gøre det i entydig og direkte form."

Han fortsætter: "Israel og USA hæfter sig ved, at premierminister Ismail Haniyeh i sin tale til parlamentet understregede palæstinensernes principielle ret til modstand mod besættelsen."

Det er lidt af en omskrivning. Det Ismail Haniyeh sagde i sin tale var at man forbeholdt sig retten til at udøve "al form for modstand", hvilket alle ved – og det gælder formodentlig også Boertmann - er et synonym for terrorisme.

Til slut fremfører Boertmann det synspunkt, at det er Israel, og ikke Hamas, der står i vejen for en dialog i retning af fred: "Iagttagere peger på, at de palæstinensiske ledere, og specielt Hamas, har bevæget sig, men at de ikke i skrift og tale kan imødekomme Kvartettens krav, så længe Israel ikke gør nogen form for indrømmelser."

Dines Boertmann gør sig umage med at fremføre de fleste af sine synspunkter per stedfortræder, altså ved at citere andre ligesindede "iagttagere". Men det ændrer ikke på at hans artikler systematisk promoverer et særligt standpunkt i konflikten mellem Israel og palæstinenserne.

Boertmann har naturligvis ret til at have sine holdninger, men det hører absolut ingen steder hjemme, at han lufter dem i en artikel, der foregiver at være faktuel information om tingenes tilstand i Mellemøsten. Danmarks Radio - herunder Dines Boertmann - har en forpligtelse til at adskille opinion og nyhedsformidling, hvorfor personlige synspunkter må henvises til avisernes debatsider.

Læs mere om Dines Boertmann: "DR-journalist fortsætter kampagne mod Israel" (18/6, 2006) og "DR-journalist sammenligner Israel med Apartheid-regimet" (28/2, 2006).


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.