Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document 

 

Israel-Online, 20. august 2004
Palæstinensisk billedmanipulation

Det Palæstinensiske Selvstyre bruger billede af Holocaust-offer til at skildre palæstinensiske "flygtninge" som "ofre" for Israel

I en vulgær fordrejning af historien sammenligner palæstinensiske medier ofte palæstinensernes situation med jødernes lidelser under Holocaust. Selvstyrets seneste propagandafilm om "flygtninge" trækker på et velkendt billede fra Holocaust-historien – døde jøder der hænger ind over et pigtrådshegn – og geniscenesætter det med falske billeder af palæstinensere, der hænger ind over pigtrådshegn (se billederne herunder).

Disse chokerende visuelle billeder bliver ledsaget af mangfoldige meddelelser udformet som politisk indoktrinering, henvendt især til unge mennesker. Først og fremmest optræder nægtelsen af Israels ret til at eksistere. Kernen i programmet er, at hele Israel udgør besat "Palæstina," stjålet fra "flygtningene," og at "flygtningene" aldrig har glemt og vil "vende tilbage." En lille dreng taler om sin "tilbagevenden," idet han siger, at selvom han er fjerde generation, har han ikke glemt sine rødder i landet og vil vende tilbage ved sit "blod." Det tilbagevendende tema er, "Vi vender helt sikkert tilbage."

Dette program er blevet sendt fire gange gennem de seneste måneder (PA-TV fire gange, maj-august 2004).


Flygtningenes historie iscenesættes som politisk redskab

Under Israels Uafhængighedskrig rejste tusindvis af arabere til de arabiske nabolande. Flertallet rejste efter opfordring fra arabiske ledere, som mente, at det ville gavne krigsindsatsen.

De fleste af disse arabere endte i FNs flygtningelejre. Helt frem til i dag har de arabiske værtslande benyttet forskellige love, herunder love som forbyder disse mennesker at eje land og forretningsvirksomhed, for at forhindre de oprindelige flygtninge og deres efterkommere i at blive permanente borgere.

Disse love har, sammen med ønsket om at bruge temaet om "flygtningenes lidelser" som politisk redskab imod Israel, i virkeligheden været årsagen bag de fortsatte lidelser for flygtningelejrenes beboere og disses efterkommere.

Med manglende respekt for den historiske sandhed beskylder Det Palæstinensiske Selvstyres (PA) propaganda Israel for at have fordrevet alle "flygtningene" og bebrejder Israel for deres fortsatte lidelser. I stedet for at efterlyse løsninger på problemerne i de lande, hvor disse mennesker er født og bosat, kræver selvstyret, at Israel absorberer de tilbageværende oprindelige flygtninge og millioner af deres efterkommere, hvilket i virkeligheden ville betyde Israels udslettelse som jødisk stat.

Kilde: Palestinian Media Watch Bulletin, 18. august 2004


Tilbage

 

Untitled Document   

Tilmeld dig Israel-Onlines nyhedsbrev!
Send blot dit navn og email-adresse til:

Velkommen til!

Læs tidligere nyheds-breve her.


   

 

 

Untitled Document


 
Artiklerne på Israel-Online.dk er beskyttet af ophavsret, men må med tydelig kildeangivelse kopieres og bruges til ikke-kommercielle formål.
Materialet (bortset fra kortere uddrag) må ikke offentliggøres i nogen form uden skriftlig tilladelse.