Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 
Untitled Document 

 

 

Danske Mellemøst-eksperter er systematisk imod Israel
Michael Irving Jensen i DR2 Deadline
5. januar 2009

Michael Irving Jensen interviewes af Adam Holm i DR2 "Deadline".

Irving Jensen mener ikke Hamas' mål i dag er at udslette Israel, men formår ikke rigtigt at overbevise journalist Adam Holm, der citerer fremtrædende Hamas-ledere for det modsatte.


Afskrift af interviewet (uddrag):

Michael Irving Jensen: "Det er ikke mere end en måned siden, at FNs specialudsending for menneskerettigheder, som hedder Richard Falk, som er amerikansk professor [og indædt Israel-kritiker, red.], sagde, at den israelske blokade af Gaza tenderer en forbrydelse mod menneskeheden... Så med andre ord, det som der pågår, det er jo en besættelse, og det som Hamas er et udtryk for, det er en modstand mod den fortsatte besættelse."

...

Michael Irving Jensen: "...det som [Hamas] kan tilbyde Israel, det er ikke en egentlig fredsaftale, som tilfældet vi være det med PLO..."

Adam Holm (afbryder): "Fordi Hamas ikke vil anerkende Israel."

Michael Irving Jensen: "... men en de facto anerkendelse, som selvfølgelig adskiller sig fra en juridisk anerkendelse af Israel..."

Adam Holm citerer en Hamas-leder, som siger: "Du finder ikke nogen fremtrædende leder i Hamas, der vil anerkende Israels ret til at eksistere. Aldrig! Hvis du hører noget andet, kan du være sikker på, det er en løgn."

Michael Irving Jensen siger at man jo kan sidde og komme med citater frem og tilbage (lige efter han har citeret Richard Falk, som i øvrigt har sammenlignet Israels handlinger med nazisternes).

Adam Holm spørger Irving Jensen, om han da har et citat, hvor en Hamas-leder siger, at han accepterer Israels ret til at eksistere? Det har Irving ikke, men refererer til, at en Hamas-leder har sagt, at Israel "er en realitet" - det palæstinensiske standardsvar, som gives, når man prøver at undvige at anerkende Israels ret til at eksistere (i øvrigt præcis samme svar, som Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid gav i en debat med Israel-Onlines redaktør i radioens P1, 30. marts 2006).

Michael Irving Jensen forsøger af al magt at overbevise Adam Holm om Hamas' fredelige intentioner, dog uden alt for meget held. Men døm selv: interviewet kan ses på YouTube her.


Tilbage

Untitled Document