Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Artikler vedr. terrorisme


Stort Hamas-terrorangreb afværget
13. april 2007 - Den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet har afsløret en Hamas-gruppe på Vestbredden, som havde planlagt et stort terrorangreb, der skulle have fundet sted i Israel i løbet af den jødiske påske. Men det er ikke kun Hamas, der her på det sidste har været aktiv i forsøg på selvmordsbombeterror. Også grupperne Islamisk Jihad og Al Aqsa-martyrernes Brigader, en underafdeling af Mahmoud Abbas' Fatah-organisation er involeret. Læs mere...

Hamas stadig aktivt involveret i terrorisme
25. marts 2007 - Trods dannelsen af den palæstinensiske nationale samlingsregering har den militære fløj af Hamas ikke indstillet sin terrorvirksomhed. Denne uge bød på et skudangreb, et forpurret selvmordsbombeforsøg og et børneprogram på Hamas' TV-kanal, der hylder en kvindelig selvmordsbomber. Læs mere...

Over 100 raketter har ramt Israel under "våbenhvile"
17. januar 2007 - De palæstinensiske terrororganisationer med Islamisk Jihad i spidsen har nu affyret over 100 Kassam-raketter fra Gazastriben efter den våbenhvileaftale, der trådte i kraft 26. november, og fik Israel til at trække alle styrker ud af Gazastriben. Raketterne koster ofre blandt både israelske og palæstinensiske civile. Læs mere...

På besøg midt i bombehelvede
28. juli 2006 - En silkeborgenser har under hele den aktuelle konflikt mellem Israel og Hizbollah-militsen været på besøg hos sin søn i en israelsk kibbutz tæt på grænsen til Libanon. Siden Marianne første gang kom til kibbutzen i 1975 har raketterne jævnligt regnet ind over Israel fra Libanon. Men denne gang er værre end tidligere. Læs mere...

Israelsk by demonstrerer mod palæstinensiske raketter
20. juni 2006 - Byen Sderot ’lukkede’ tirsdag morgen i protest mod de vedblivende angreb med Kassam-raketter affyret fra Gazastriben. Der er kun 6-7 km fra Gazastriben til centrum af Sderot, og byen er i de seneste år blevet ramt af hundredvis af raketter. Siden marts 2002 er fem personer i Sderot blevet dræbt af raketterne.
Læs mere...

Selvmordsbombe dræber 9 i Tel Aviv
18. april 2006 - Ni personer blev dræbt og cirka 65 såret i en selvmordsbombe i Tel Aviv mandag den 17. april. Islamisk Jihad har taget ansvaret for angrebet, og lover at flere er på vej. Hamas-regeringen forsvarer angrebet, mens der i den vestlige verden bliver der taget skarpt afstand fra, at en officiel regering forsvarer brugen af terror mod civile. Læs mere...

Palæstinensere beder Selvstyret om at stoppe Kassam-raketter
12. april 2006 - Efter Israel har intensiveret sine militære reaktioner på palæstinensiske raketangreb mod byer og kibbutzer tæt ved Gaza-striben, har palæstinensere i det nordlige Gaza anmodet den nye Hamas-ledede selvstyreregering om at forhindre militante palæstinensere i at affyre Kassam-raketter fra deres område. Læs mere...

Israel afværger to selvmordsbomber indenfor 24 timer
22. marts 2006 - For anden gang inden for 24 timer har israelske sikkerhedsstyrker fanget en palæstinensisk selvmordsbomber, før det lykkedes ham at udføre et angreb inde i Israel. Den første var fra Islamisk Jihad, den anden tilhørte Mahmoud Abbas' Fatah-organisations militære gren.

Læs mere...

Palæstinensisk terror og israelske militæroperationer fortsætter
01.11.05 - Selvmordsbomben i den nordlige israelske by, Hadera, som kostede fem mennesker livet og sårede omkring 30 andre, var kulminationen på en måned med fortsat palæstinensisk terror. Måneden bød også på nedskydningen af tre civile israelere samt fortsat affyring af raketter mod boboelsesområder. Den israelske hær fortsætter sine operationer mod de palæstinensiske terrornetværk.

Læs mere

Arabiske israelere planlagde terrorangreb på skyskrabere
09.10.05 - Tre israelske arabere er blevet dømt for at have planlagt at sprænge de to skyskrabere ved Azrieli-centret i Tel Aviv i luften. Hovedmanden bag planen var tidligere på lovlig vis immigreret til Israel fra Balata-flygtningelejren på Vestbredden.

Læs mere

Engelsk minister for Mellemøstanliggender kræver palæstinensisk indsats mod terror
30.09.05 - Kim Howells, Englands minister med ansvar for Mellemøsten, konstaterede i et interview med Jerusalem Post, at den store mængde international hjælp, som palæstinenserne modtager, ikke er et "bundløst kar", men snarere er betinget af, at palæstinenserne tager de nødvendige skridt i forhold til reformer og en indsats imod terror.

Læs mere

Mindst blodige år siden intifadaens start
30.09.05 - Det forgangne år, det femte år siden udbruddet af den palæstinensiske "anden intifada", har budt på det laveste antal palæstinensiske terrorangreb og dermed det laveste antal dræbte på begge sider af konflikten.

Læs mere

Israelsk jøde kidnappet og dræbt af Hamas
27.09.05 - Liget af en kidnappet 51-årig jødisk mand fra en nordlig forstad til Jerusalem blev mandag morgen (26/9) fundet dræbt i landsbyen Beitunya på Vestbredden, nær Ramallah, fem dage efter at han var meldt savnet. Hamas påtager sig ansvaret for bortførelsen.

Læs mere

Hamas vil bruge synagoge som "terrormuseum"
22.09.05 - En synagoge, som blev delvist ødelagt af palæstinensere efter Israels tilbagetrækning fra Gaza, forventes at blive omdannet til et midlertidigt museum, hvor Hamas vil udstille våben brugt til terror mod Israel.

Læs mere

Raketter affyret fra Gaza, Israel forbereder offensiv
24.09.05 - De palæstinensiske terrorgrupper Hamas og Islamisk Jihad affyrer raketter fra Gaza imod israelske civile, kun 14 dage efter den israelske tilbagetrækning fra området. Israel svarer igen og advarer palæstinenserne mod fortsatte angreb.

Læs mere

Tvetydige budskaber fra Hamas
22.09.05 - Hamas vil, ifølge
en af bevægelsens mere "moderate" ledere, måske en dag ændre sine vedtægter med hensyn til udslettelsen af Israel. "Vedtægterne er ikke Koranen", siger han. Men en
anden Hamas-leder afviser tanken som "noget vrøvl".

Læs mere

Våben smuglet ind i Gaza under kaos ved egyptisk grænse
21.09.05 - Våben blev smuglet ind, da sikkerheden langs grænsen mellem Gaza og Egypten brød sammen i sidste uge, efter Israels tilbage-trækning fra Gaza. Israelere frygter indsmugling af langtrækkende missiler, der kan nå de større israelske byer.

Læs mere

Terrorangreb i Be'er Sheva
30.08.05 - Et storstilet terrorangreb blev forhindret på Be'er Shevas busstation søndag (28/8). Islamisk Jihad og al-Aqsa Martyrernes Brigader har taget ansvaret for bombningen. To sikkerheds-vagter blev alvorligt såret, da de forhindrede terroristen i at komme op i bussen.

Læs mere

Palæstinensisk dreng anholdt med 3 bomber
29.08.05 - En palæstinensisk dreng blev taget med tre rørbomber ved et checkpoint nær byen Nablus på Vestbredden, mandag (29/8). Flere skyderier og morterangreb mod israeske tropper rapporteret.

Læs mere

Terrorgruppe menes at have raket, som kan ramme Ashkelon
25.08.05 - En mindre terrorgruppe i Gaza, som de senere år har udført et antal højt profilerede terrorangreb, siger, at de har udviklet en raket, som er i stand til at ramme mål 15 kilometer borte - nok til at nå den israelske storby Ashkelon.

Læs mere

Araber myrder én, sårer en anden i Jerusalem
25.08.05 - En angribende araber, udstyret med en stor køkkenkniv, stak en britisk yeshiva-studerende til døde
og sårede alvorligt hans amerikanske klassekammerat i et angreb i Jerusalems gamle bydel.

Læs mere

IDF forhindrede palæstinensisk terrorangreb under tilbagetrækning
17.08.05 - Den israelske hær afslørede en terrorcelle i byen Muasi i Gaza-striben, som havde planer om at udføre et angreb under tilbage-trækningen.

Læs mere

Terrorangreb på Gaza-bosættelser trods omfattende palæstinensisk udstationering
15.08.05 - Mortergranater og skyderier mod bosættelsen Gadid i det centrale Gaza, trods udstationeringen af tusindvis af palæstinensiske politibetjente, der skulle forhindre netop den slags angreb.

Læs mere

Raket-ild dræber palæstinensisk barn
02.08.05 - En 3-årig palæstinensisk dreng blev dræbt og ni andre såret i den nordlige del af Gaza-striben, da raketter affyret af palæstinensiske terrorister fejlede og landede i palæstinensiske områder.

Læs mere

Israelske byer forberedes på fortsatte bombardementer
02.08.05 - Mens kassam-raketterne fortsætter med at falde inden for Israels præ- 1967-grænser, kæmper sikkerhedsstyrkerne for at udvikle en plan til beskyttelse af de byer, der grænser op til Gaza.

Læs mere

Terror-tunnel afsløret
01.08.05 - Blot få timer før dens færdiggørelse, afslørede israelske soldater en tunnel, gravet af terrorister fra Islamic Jihad, hvorigennem selvmordsbombere skulle infiltrere Neveh Dekalim-bosættelsen i Gaza.

Læs mere

Terror når nye højder i juli
01.08.05 - Juli har været den værste måned i den snart fem år lange palæstinensiske terrorkampagne, målt på antallet af terrorhændelser. Dem var der omkring 500 af, svarende til ca. 17 angreb eller angrebsforsøg om dagen.

Læs mere

IDF forhindrer selvmordsangreb i Tel Aviv
24.07.05 - Israelske soldater arresterede fredag (22/7) to terrorister på vej til at udføre et selvmordsangreb i Tel Aviv. De tilhørte begge Mahmoud Abbas' organisation, Fatah.

Læs mere

London-bombemand kan
have hjulpet terrorister med at bombe bar i Tel Aviv

19.07.05 - En af de britisk-pakistanske terrorister, der tog del i angrebet på Londons undergrundsbane d. 7. juli, besøgte Israel kort før terrorangrebet på Mike's Place i Tel Aviv i 2003, der ligeledes blev udført af folk af britisk-pakistansk herkomst.

Læs mere

Israel forbereder storoffensiv imod tiltagende terror
18.07.05 - Antallet af palæstinensiske angreb har nu oversteget niveauet fra før den palæstinensiske "våbenhvile". Hamas har gennem de seneste uger affyret i hundredvis af kassamraketter og mortergranater imod civile israelere i jødiske bosættelser og israelske byer nær Gaza.

Læs mere

Fem dræbt ved selvmordsbombe i Netanya
14.07.05 - IDF går i aktion for at arrestere de Islamisk Jihad-folk, som var ansvarlige for selvmordsbomben, der dagen før dræbte 5 og sårede 90 i Netanya på Israels middelhavs-kyst.

Læs mere

Palæstinensiske knivangreb i Jerusalem
13.07.05 - Palæstinensere forsøger at dolke en jødisk mand i Jerusalem. Israelske ingeniørtropper afmonterer to palæstinensiske bomber.

Læs mere

Palæstinensisk mand lænket til bilbombe
12.07.05 - Tirsdag (12/7) kørte en lastbil ind i bosættelsen Shavei Shomron på Vestbredden og eksploderede. Chaufføren, der var eneste sårede, var tilsyneladende blevet lænket til bilen, og tvunget til at udføre angrebet.

Læs mere

Ung israeler dræbt på Vestbredden
24.06.05 - En ung israeler
blev dræbt og tre andre såret
i to skudepisoder fredag eftermiddag (24/6) nær Hebron på Vestbredden. Gernings-mændene ser ud til at være tillknyttet såvel den palæstinensiske Fatah-organisation som den libanesiske Hizbollah-bevægelse.

Læs mere

Teenage Fatah-selvmordsbombere og trænere opsnappet af Israel
21.06.05 - Israelske sikkerhedsstyrker arresterede otte terrorister i sidste måned, blandt disse fire teenage-selvmordsbombere - alle medlemmer af selvstyreformand Mahmoud Abbas’ egen Fatah-bevægelse.

Læs mere

IDF arresterer ung palæstinenser med fem rørbomber
19.06.05 - IDF-soldater arresterede en 17-årig palæstinenser ved Hawara-vejspærringen syd for byen Nablus på Vestbredden, efter at have afsløret fem rørbomber, som han medbragte i en kasse.

Læs mere

Mange palæstinensiske angreb over weekenden
18.06.05 - Mens USA's udenrigsminister, Condoleeza Rice, taler om at palæstinenserne kan"spille en afgørende rolle i skabelsen af et sikkert miljø", for tilbagetrækningen fra Gaza, fortsætter de palæstinensiske terrorgrupper uanfægtet deres angreb på Israel.

Læs mere

IDF-tropper dræber Jihad-aktivist i Gaza-bosættelse
18.06.05 - IDF-tropper dræber Islamisk Jihad-terrorist, efter at en firepersoners celle, bestående af Al-Aqsa Martyrernes Brigader og Islamisk Jihad-militante, var trængt ind i bosættelsen Kfar Darom i Gaza-striben.

Læs mere

Terrorangrebene fortsætter,
to landarbejdere dræbt

07.06.05 - To drivhusarbejdere blev dræbt og seks andre såret i et palæstinensisk terrorangreb på bosættelsesblokken Gush Katif i Gaza-striben. Kassam-raketter falder igen over Sderot.

Læs mere

Palæstinensere kaster sten mod jøder på Tempelbjerget
06.06.05 - Israelsk politi konfronterede hundredvis af stenkastende palæstinensere uden for Al Aqsa-moskeen mandag (6/6), da jøder besøgte Tempelbjerget for at markere Jerusalem-dagen, årsdagen for erobringen af den gamle bydel og Øst-Jerusalem under krigen i 1967.

Læs mere

Abbas: Selvmordsbombernes æra måske forbi
29.05.05 - Selvmords-bombningernes æra er måske ovre og voldskulturen i Mellemøsten under forandring, siger Det Palæstinensiske Selvstyres formand, Mahmoud Abbas, i et TV-interview til amerikanske ABC.

Læs mere

To unge selvmordsbombere fanget på én uge
28.05.05 - I løbet af kun én uge har det israelske militær arresteret to unge selvmordsbombemænd, på henholdsvis 15 og 20 år. Begge blev pågrebet ved kontrolposter nær Nablus på Vestbredden.

Læs mere

Israel forbereder sig på militær aktion mod fortsatte palæstinensiske morterangreb
19.05.05 - Den israelske forsvarsminister Shaul Mofaz beordrede torsdag den israelske hær til at bruge "alle nødvendige midler" til at gribe ind mod affyringen af morterer og raketter mod civile israelere. Enhver reaktion vil dog blive afmålt for at undgå en alvorlig optrapning i Gaza-striben.

Læs mere

Ya'alon: Terrorgrupper vil angribe Israel efter tilbagetrækning
17.05.05 - Den israelske stabschef Moshe Ya'alon udtrykte mandag (16/5) dyb bekymring for, at de palæstinensiske terror-organisationer vil fortsætte med at angribe Israel, selv efter tilbagetrækningen fra Gaza-striben og den nordlige Vestbred.

Læs mere

Kofi Annan kræver Hizbullah afvæbnet
07.05.05 - FN's general-sekretær, Kofi Annan, gentog i fredags (6/5) overfor den libanesiske premierminister, Najib Mikati, sit krav om, at alle militser i Libanon skal afvæbnes - en tydelig henvisning til Hizbollah. Men Mikati anser ikke Hizbollah for at være en milits.

Læs mere

Palæstinensere affyrer raket mod skolebus
06.05.05 - En palæstinensisk raket affyret mod en israelsk skolebus fredag morgen (6/5) ramte heldigvis forbi. Adskillige kassam-raketter faldt samme morgen over den israelske by Sterot, der grænser op til Gaza.

Læs mere

To potentielle terrorangreb afværget
02.05.05 - Israelske sikkerhedsstyrker arresterer kvindelig studerende fra den gamle bydel i Jerusalem, mistænkt for at have planlagt at udføre et terrorangreb. En 19-årig Islamisk Jihad-aktivist, arresteres i Tul Karm-området, også under mistanke for at ville udføre en selvmordsbombning.

Læs mere

Planlagt attentat på rabbiner afværget
18.04.05 - Tre personer fra den palæstinensiske terrorgruppe PFLP blev i marts arresteret, inden de nåede at gennemføre planer om et attentat på en af Israels kendteste rabbinere, tidligere overrabbiner Ovadia Yosef.

Læs mere

Bevæbnet palæstinenser trænger over grænsen fra Syrien
15.04.05 - Israelske soldater pågreb fredag (15/4) en bevæbnet palæstinenser, der var trængt over grænsen fra Syrien til Golan. Infiltrationer over våbenstilstandslinien mellem Syrien og Israel er meget sjældne.

Læs mere

Mortergranater regner ned over israelere i Gaza
11.04.05 - Omkring 80 mortergranater ramte Gush Katif-bosættelserne i den sydlige Gaza-stribe lørdag og søndag. Forsvarsminister Mofaz opfordrer Abbas til at stoppe angrebene. Israel har besluttet indtil videre ikke at reagere militært på morterilden, for at give Abbas "en chance". Læs mere...

Terrorangrebene fortsætter, men i mindre omfang
04.04.05 - En statistik offentliggjort af Shin Bet afslører et brat fald i antallet af terrorangreb i marts. Ikke én israeler er blevet dræbt i den seneste måned. Læs mere...

Shin Bet forpurrer bombeangreb på Latrun-museum
04.04.05 - Israelske sikkerhedsstyrker har pågrebet medlemmer af en palæstinensisk terrorcelle, som havde planlagt at udføre et tredobbelt bombeangreb ved Latrun-knudepunktet mellem Jerusalem og Tel Aviv Læs mere...

Israelsk araber tiltalt for meddelagtighed ved selvmordsbombe i Tel Aviv
24.03.05 - En israelsk araber, Ashraf Kaisi, er blevet tiltalt for mord ved i sin bil, som har israelske nummerplader, at have kørt en selvmords-bombemand til stedet for sidste måneds terrorangreb på en natklub i Tel Aviv, hvorved fem israelere blev dræbt. Læs mere...

Abdullah: Syrien og Hizbollah støtter terror imod Israel
23.03.05 - Jordans Kong Abdullah advarer om, at Syrien og Hizbollah opfordrer palæstinensiske aktivister til at udføre terrorangreb mod Israel, i et forsøg på at afspore den spirende fredsproces og fjerne opmærksomheden fra situationen i Libanon og Syrien. Læs mere...

EU-parlament betegner Libanons Hizbollah 'terrorgruppe'
10.03.05 - Europaparlamentet vedtager en resolutionen, hvori Hizbollah betegnes som en "terrorgruppe". Resolutionen gentager også et krav om, at Syrien trækker tropper og efterretningsofficerer ud af Libanon. Læs mere...

Rapport: Politiet afværger terrorangreb i Jerusalem
02.03.05 - Israelsk politi forhindrede onsdag (2/3) et terrorangreb i Jerusalem. Soldater afslører Hamas-bombelaboratorium nær Jenin. Læs mere...

Israel standser ødelæggelsen af terroristers huse
17.02.05 - En komité nedsat med det formål at undersøge effekten af ødelæggelsen huse, der tilhører terroristers familier, har anbefalet, at man stopper den omstridte praksis. Forsvarsminister Shaul Mofaz følger komitéens anbefaling. Læs mere...

Den israelske hær holder sig tilbage trods raketangreb
11.02.05 - IDF fik ordre til ikke at besvare gårsdagens tunge krydsildsangreb med mortergranater og kassamraketter på bosættelser i Gush Katif og den nordlige Gaza-stribe. Bosættere opfordrer politikerne til at tage affære. Læs mere...

IDF hindrer selvmordsbombe i Jerusalem
10.02.05 - En palæstinenser, som havde planer om at udføre et selvmordsbombeangreb tæt ved området French Hill i det nordlige Jerusalem, blev arresteret torsdag eftermiddag (10/2). Angrebet skulle have været udført en af de efterfølgende dage, og var planlagt af Hames og PFLP i fællesskab. Læs mere...

Peres: Iran er det største problem i Mellemøsten
28.01.05 - Vicepremierminister Shimon Peres udtalte mandag, i en reaktion på rapporter om at Teheran søger at anstifte terrorangreb for at ødelægge den israelsk-palæstinensiske våbenhvile, at Iran udgør det vigtigste problem i Mellemøsten og er centrum for terrorismen i regionen. Læs mere...

Israelsk araber dømt for at have kørt selvmordsbombere til Tel Aviv
26.01.05 - En israelsk araber fra Galilæa blev onsdag (26/1) dømt ved distriktsdomstolen i Nazareth for sin rolle i en selvmordsbombning i Tel Aviv for to år siden, hvor 23 mennesker blev dræbt og mere end 100 andre såret. Læs mere...

Dansk statsborger tilbageholdt i Israel, mistænkt for at spionere for Hizbollah
26.01.05 - En libanesisk født dansker anklages for at have indsamlet oplysninger om israelske sikkerhedsfaciliteter, som skulle videregives til Hizbollah, samt at lede efter israelske arabere, som var egnede til at slutte sig til den libanesiske terrororganisation. Læs mere...

Sharon-talsmand: Abbas må vælge retning
18.01.05 - En embedsmand fra statsministeriet siger, at den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, nu må beslutte, hvilken kurs han vil følge efter det sidste selvmordsangreb i Gaza. Læs mere...

Den israelske hær forbereder en større operation i Gaza
18.01.05 - IDF forbereder en mulig omfattende operation i Gaza-striben, såfremt Det Palæstinensiske Selvstyre fortsat afholder sig fra at tage konkrete skridt mod de militante grupper, siger en ledende officer til Haaretz. "Israel forventer, at Mahmoud Abbas tager tømmen i sine hænder. Indtil nu har vi kun hørt snak". Læs mere...

Beboere fra Sderot marcherer mod palæstinensiske bombninger
18.01.05 - I hundredvis af beboere fra Sderot, som har været hårdt ramt af fortsatte palæstinensiske raketangreb, marcherede tirsdag morgen, mod nabobyen Beit Hanun i Gaza-striben, hvorfra mange af kassamraketterne er blevet affyret, i protest mod regeringens "manglende evne" til at standse granatregnen. Læs mere...

Powell: "Abbas må standse terroren"
15.01.05 - "[Abbas] er nødt til at få disse terrorister under kontrol," sagde Colin Powell, efter at seks israelere var blevet dræbt ved et bombeangreb og skyderi ved en grænseovergang i Gaza. Al-Aqsa Martyrernes Brigader, som har tilknytning til Abbas' regerende Fatah-bevægelse, var blandt de tre terrorgrupper, der erklærede sig ansvarlige for angrebet. Læs mere...

Terrorister dræbte 117 israelere sidste år
07.01.05 - Israels interne sikkerhedstjeneste, Shin Bet, rapporterer om en klar nedgang i antallet af palæstinensiske angreb i 2004, men siger, at nedgangen skyldtes den israelske hærs og sikkerhedstjenestens operationer og ikke var udtryk for et fald i terroristernes motivation. Læs mere...

IDF bryster sig af succes imod terror
29.12.04 - Onsdag fremlagde IDF et statistisk billede af hærens succes vedrørende bekæmpelsen af den palæstinensiske terrorisme. Ifølge rapporten har sikkerhedsstyrkernes handlinger forårsaget et 44 procents fald i antallet af personer, dræbt ved terrorangreb, sammenlignet med 2003. Læs mere...

FN har Hamas-medlemmer på lønningslisten
06.10.04 - I forbindelse med Israels anklager mod FNs afdeling for palæstinensiske flygtninge om at støtte terrorisme, har UNWRAs leder, danske Peter Hansen, bekræftet at FN beskæftiger og lønner adskillige medlemmer af terrorgruppen Hamas. Men kritikken stopper ikke her, listen af israelske anklagepunkter mod UNWRA er lang. Læs mere...

Shin Bet arresterer terrorcelle i Bethlehem
03.10.04 - Teenage-bombemandens angreb i Tel Aviv forleden var blot ét af flere planlagte angreb. Detaljer, som blev frigivet tirsdag eftermiddag (2/11), afslørede at den israelske sikkerhedstjeneste Shin Bet har arresteret 16 terrorister gennem de seneste uger og har forpurret adskillige planer om selvmordsangreb mod Jerusalem og andre israelske byer.

læs mere

25 års fængsel til PA-våbensmugler
27.10.04 - En israelsk militærdomstol har idømt kaptajnen på skibet "Karine A", der smuglede våben for det palæstinensiske selvstyre, 25 års fængsel. Arafat erkendte i et brev til USA's udenrigsminister, Colin Powell, at han havde ansvar for våbensmuglingen.

læs mere

Alarmsystem mod Kassam-raketter iværksat
13.10.04 - Et alarmsystem, som vil advare beboerne i Sderot om indkommende Kassam-raketter fra Gaza, er blevet installeret. Højttalere vil udsende en advarsel, der skulle give indbyggerne godt et halvt minuts forspring ved affyringen af en raket.

læs mere

Al-Qaida-forsøg på at etablere sig på Vestbredden og i Gaza-striben afsløret
13.10.04 - IDF-stabschef Moshe Yaalon fortalte Knessets komité vedrørende udenlandske forhold og forsvaret, at hæren har sporet et forsøg fra Al-Qaida på at vinde fodfæste på Vestbredden og i Gaza.

læs mere

IDF: 23 familiesammenføringer har ført til terrorangreb
16.09.04 - Siden begyndelsen af 2001 er 23 palæstinensere, alle
i besiddelse af israelske identitetspas som følge af det israelske familiesammenførings-program, blevet arresteret af sikkerhedsstyrkerne for indblanding i terrorangreb inde i Israel.

læs mere

Selvmordsbombe afværget
10.09.04 - En selvmordsbombe, som tilsyneladende var bestemt for det centrale Israel, blev afværget tirsdag, da der blev fundet et bombebælte i et hus nær byen Nablus på Vestbredden, oplyser Israels Radio.

læs mere

Israel peger på internationale terrorforbindelser
06.09.04 - Forsvarsminister Shaul Mofaz og stabschef Moshe Yaalon fokuserede begge på de internationale forbindelser og den internationale støtte til den palæstinensiske terror, da de besvarede spørgsmål vedrørende Israels muligheder og sandsynlige reaktion på sidste uges selvmordsbomber i Be’er Sheva.

læs mere

Jødisk terrorist dømt
06.09.04 - En israelsk jøde fra bosættelsen Adei Ad på Vestbredden blev forleden af Jerusalems distriktsdomstol fundet skyldig i medlemsskab af en terrororganisation, der menes at være ansvarlig for syv civile palæstinenseres død.

læs mere

Terrortunnel i Gaza opdaget i tide, to bygninger ødelagt
04.09.04 - Israelske styrker opdagede (2/9) en tunnel, som førte fra en arabisk landsby og hen mod det jødiske samfund i Kfar Darom. Tunellen skulle tilsyneladende have givet terrorister adgang til at angribe civile i byens centrum.
Andetsteds i Gaza blev to femetagers bygninger ødelagt, efter at have været brugt som dække for angreb på israelske soldater.

læs mere

Untitled Document