Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Artikler vedr. kultur, sport og teknologi

Tel Aviv - en alternativ tilgang til turisme i Israel
05.12.05 - Det israelske turistministerium går nu i en ny og noget uortodoks retning i sin markedsføring af Tel Aviv som middelhavsområdets storbylegeplads. En ny kampagne skal trække homoseksuelle turister til byen, der betegnes som den mest bøssevenlige storby i regionen.

Læs mere

Bill Gates: Israel er en højteknologisk supermagt
30.10.05 - Som var der tale om en kongelig højhed eller en rockstjerne, tiltrak Bill Gates' besøg i Israel sig opmærksomhed fra både medierne og den israelske højteknologiske verden. Gates udpegede det store antal computerkyndige blandt israelerne som en afgørende faktor ved landets succes.

Læs mere

Ny arkæologisk udgravning i Jerusalem åbnes for offentligheden
27.09.05 - Et rituelt bad samt et stykke mur fra første og anden tempelperiode er blevet fundet nær tempelpladsen i Jerusalem. Stedet vil, trods palæstinensiske protester, snart blive åbnet for offentligheden.

Læs mere

Intel bygger fabrik i Israel
til 4 mia dollars

25.07.05 - Computerchip-giganten Intel har besluttet at opføre en ny fabrik til 4 milliarder dollars i Kiryat Gat, fortalte premierminister Ariel Sharon under et kabinetsmøde søndag (24/7).

Læs mere

Israelsk opfindelse muliggør dykning uden ilttank
16.06.05 - En israelske opfinder har fundet en måde, hvorpå man kan bruge de små mængder luft, som allerede findes i vand, til at forsyne dykkere og endda ubåde med ilt.

Læs mere

IAI afslører nyt militært træningsjetfly
07.06.05 - Med udviklingen af et nyt avanceret træningsjetfly er Israel Aircraft Industries vendt tilbage til den eksklusive klub af militærflyproducenter. Flyet produceres i samarbejde med amerikanske ATG, forventes afsløret på den kommende flyveopvisning i Paris.

Læs mere

Israelsk basketballhold vinder 2. Euroleague-titel i træk
09.05.05 - Det israelske basketballhold Maccabi Tel Aviv vandt i søndags Euroleague-titlen for andet år i træk og femte gang i holdets historie da de slog Tau Vitoria fra Spanien med 90 mod 78.

Læs mere

Tel Aviv fejrer International Marijuana Day på græsset
08.05.05 - Tusindvis af mennesker samledes i Hayarkon Park i Tel Aviv i lørdags (8/5), for at deltage i en International Marijuana Day picnic og demonstrere for en legalisering af marihuana.

Læs mere

En ny helt
27.03.05 - Den arabisk-israelske landsholdsspiller Abbas Suwan blev Israels nye nationale helt, efter han scorede et dramatisk mål i en fodboldkamp mod Irland. Dermed fastholdt Israel sin gode position i kvalifikationen til VM næste år.

Læs mere

Jødiske skoleelever skal lære
at samtale på arabisk

23.03.05 - Et pilotprojekt lanceret i februar i 14 grundskoler i det nordlige Israel skal hjælpe med at bygge bro over kløften mellem jøder og arabere. De næste to år vil nogle hundrede jødiske elever i 5. klasse bliver undervist i at samtale på arabisk og lære om arabisk kultur og traditioner.

Læs mere

Hadassah nomineret til Nobels fredspris
05.03.03 - Den medicinske hjælpeorganisation Hadassah, som roses for sin støtte til jødisk-arabisk samarbejde og menneskelige værdier trods den fortsatte vold i regionen, er blevet nomineret til Nobels fredspris 2005, erfarer Jerusalem Post.

Læs mere

Forbes: Israelsk webside "Bedste nyskabelse i årevis"
09.02.05 - Det prestigefyldte Forbes Magazine har kaldt det nystartede israelske GuruNet's Answers.com for "den bedste Internet-nyskabelse i årevis."

Læs mere

Intel afslører ny israelsk designet chip
25.01.05 - Intel, verdens største producent af computerchips, har solgt Centrino-chipsets for mere end 5 milliarder dollars, siden de blev introduceret i marts 2003. Den seneste teknologi, en opgraderet version af Centrino, er ligesom forgængeren undfanget på Intels produktudviklingscenter i Haifa.

Læs mere

Tre palæstinensiske børn overført til israelske hospitaler
22.01.05 - Tre børn, to af dem spædbørn, blev i løbet af weekenden overført fra Shifa Hospital i Gaza-striben til børnehospitalet i Sheba Medical Center, Tel Hashomer, to af dem for avancerede hjerteoperationer.

Læs mere

Højesteret: Lesbiske kan adoptere partnerens børn
10.01.05 - Den israelske højesteret afsagde mandag (10/1) dom med et flertal på 7 mod 2 om, at et lesbsk par har ret til at adoptere hinandens børn. Afgørelsen vil danne præcedens forhomoseksuelle par vedrørende adoption.

Læs mere

Bioteknologi: Kræftbekæmpelse ved hjælp af et træ
06.01.05 - Israelske forskere har opdaget et stof i poppeltræer, som er nemt at udvinde, og som kan anvendes i kampen mod kræftsvulster.

Læs mere

Velkommen til Terminal 3
01.11.04 - Søndag den 31.okt. bød Israel farvel til sin velkendte og intime, omend uskønne, port til verden: Terminal 1 i Ben-Gurion Lufthavn. Mandag eftermiddag lovede den flotte nye Terminal 3 at kaste os med katapult ind i det 21. århundrede og den vestlige verdens flittige rejseaktivitet.

læs mere

Niveauet for hi-tech investeringer i Israel stiger
25.10.04 - Israels økonomi er i bedring. Årets tredje kvartal har vist en 30% stigning i den israelske hi-tech sektor sammenlignet med andet kvartals investeringer. Perioden har budt på 113 nye initiativer med investeringer for tæt ved 438 millioner dollars.

læs mere

Israelske læger behandler palæstinensiske børn
18.09.04 - Takket være et nyt samarbejde mellem palæstinensiske og israelske børnelæger i det israelske Peres Peace Centers regi er hundredvis af palæstinensiske børn blevet behandlet gratis af israelske læger i de seneste fire måneder.

læs mere


Tilbage

 

Untitled Document