Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Artikler vedr. bosættelser


Arabere i Hebron beder jøder om hjælp mod aktivister
23.11.05 - Arabiske ledere i Hebron har kontaktet byens jødiske ledere for at få hjælp til at komme af med de selvproklamerede anarkistiske frivillige fra USA og Europa, som ifølge de arabiske ledere ødelægger byens traditionelle levevis.

Læs mere

Israel godkender 350 nye boliger i Ma'aleh Adumim
22.11.05 - Det israelske Arbejderpartis afgående bolig- og bebyggelsesminister Yitzhak Herzog offentliggør torsdag licitationstilbudene vedrørende opførelsen af 350 bebyggelser i bosættelsen Ma'aleh Adumim på Vestbredden.

Læs mere

Israel beordrer nedrivning af bygninger i ulovlig udpost
28.10.05 - Den israelske forsvarsminister, Shaul Mofaz, har beordret hæren til at destruere 12 permanente bygninger i en ulovlig udpost på Vestbredden. Bosættere frygter at det er optakten til en virkeliggørelse af premierminister Ariel Sharons løfte til den amerikanske regering.

Læs mere

Israel fastfryser udbygning af Ma'aleh Adumim
02.09.05 - Israel har lovet den amerikanske regering at undlade at bygge mellem Jerusalem og Ma'aleh Adumim og erklæret, at det omdiskuterede projekt er fastfrosset på ubestemt tid, sagde vicepremierminister Ehud Olmert torsdag (1/9).

Læs mere

Sharon vil beholde store bosættelsesblokke
29.08.05 - I et interwiev med Israels Kanal 10 gjorde Ariel Sharon det klart at Israels kontrol over større bosættelsesblokke, som Ariel, Ma’aleh Adumim og Gush Etzion ikke står til diskussion. Til gengæld lod han muligheden stå åben for nedlæggelser af mindre bosættelser.

Læs mere

Flertal af sekulære bosættere er imod yderligere opførelser på Vestbredden
27.07.05 - Et lille flertal blandt de ikke-religiøse bosættere er imod fortsat byggeri i bosættelserne på Vestbredden. Støtten til tilbagetrækningen fra Gaza afviger heller ikke markant fra landsgennemsnittet.

Læs mere

Huse opføres stadig i ’illegale bosættelser’
06.06.05 - Ikke meget har ændret sig i regeringens håndtering af ulovlige bosættelsesudposter i de tre måneder der er gået, siden en omfattende rapport om emnet blev færdig, siger rapportens forfatter, advokat Talia Sasson.

Læs mere

Abbas’ første besøg i Det Hvide Hus som selvstyre-formand
27.05.05 - Præsident Bush kræver stop for israelske bosættelsesudvidelser efter møde med Det Palæstinensiske Selvstyres formand, Mahmoud Abbas. Afviser Abbas' forslag om at gå direkte til endelige forhandlinger. Sikkerhedshegn må ikke være politisk; nye grænser skal aftales indbyrdes.

Læs mere

USA advarer Israel mod at udvide bosættelser
18.04.05 - USA advarer mod udvidelse af jødiske bosættelser på Vestbredden, efter Israel offentliggør planer om opførelse af 50 nye boliger i bosættelse nær "den grønne linje".

Læs mere

Bush vil presse Israel til at standse udvidelsen af bosættelser
05.04.05 - USA's præsident, George W. Bush, sagde tirsdag (5/4), at han vil presse premierminister Ariel Sharon under deres møde i næste uge til at følge den amerikansk støttede køreplan for fred, som kræver "ingen udvidelser" af de jødiske bosættelser.

Læs mere

Israel godkender plan for Ma'aleh Adumim-udvidelse
24.03.05 - Sharons regering har genoplivet en gammel plan, som hidrører helt tilbage fra tidligere premierminister Yitzhak Rabins tid, om at opføre 3.500 nye boligblokke omkring Ma'aleh Adumim for at indkredse Øst-Jerusalem med jødiske kvarterer. Palæstinenserne modsætter sig planen, som strider mod den internationale "køreplan for fred".

Læs mere

Nyt byggeri i bosættelser
23.08.04 - Israel præsenterer plan om opførelse af 1000 nye boliger i eksisterende bosættelser på vestbredden. USA vil udvise "fleksibilitet" sålænge byggeriet begrænses til større bosættelser, og sålænge der ikke bygges uden for de eksisterende bygrænser.

læs mere


Tilbage

 

Untitled Document