Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Israel-Online, 1. november 2004
Velkommen til Terminal 3

Søndag den 31.okt. bød Israel farvel til sin velkendte og intime, omend uskønne, port til verden: Terminal 1 i Ben-Gurion Lufthavn. Mandag eftermiddag lovede den flotte nye Terminal 3 at kaste os med katapult ind i det 21. århundrede og den vestlige verdens flittige rejseaktivitet.

Den gamle terminal, som har dannet baggrundstæppe for mere historie og dramatik, end så mange andre mere prangende eksemplarer andre steder, var allerede for årtier tilbage håbløst forældet. Gentagne ansigtsløftninger og udvidelser holdt den dog på en eller anden måde kørende.

Den gamle terminal havde afskillige mangler. I den henseende mindede den slående om den stat, som skabte den. Når man landede i Ben-Gurion, fik man en fornemmelse af at forlade den behagelige vestlige verden og ankomme til nogle halvt pioneragtige omgivelser, hvor det stadig var nødvendigt at finde måder at klare sig på med de beskedne midler, der var til rådighed.

På godt og ondt vil Terminal 3 skjule dette særpræg. Vores eneste internationale lufthavn vil nu synes sværere at skelne fra alle andre. Med nogen forsinkelse vil vi nu gå ombord og fra borde på fly via porte (populært kaldet "arme"), og vi vil blive transporteret på rullende løbegange af den slags, som længe har været almindelige overalt.

Arkitektonisk er den en kolossal forbedring i forhold til sin mildt sagt ydmyge forgænger. Den nye terminal er større og vil have langt mere plads til parkering og indkøb. Baggagen udleveres ved hjælp af 17 karruseller, som er i stand til at klare 30 ankommende fly samtidigt. Vi er blevet lovet nemmere adgang med offentlige transportmidler. En 14 km lang togrejse fra Tel Aviv er omsider blevet mulig. Og vigtigst af det hele, vi er også blevet lovet, at den værste del af velkomsten - de endeløse tjek i paskontrollen - vil forsvinde.

Dette imponerende projekt er en kilde til stolthed for israelerne og ydermere et bevis på deres ukuelighed. Det faktum, at det blev fuldført i nogle år præget af en hidtil uset politisk tumult og stormløb fra terrorister, sammen med en heraf resulterende økonomisk nedtur, vidner om Israels grundlæggende sjælsstyrke og evne til at gennemføre ting under meget ugunstige forhold.

Kilde: Jerusalem Post


Tilbage

 

Untitled Document