Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Israel-Online, 18. juli 2004
Arafat og Khameini: USA og Israel bag angreb og halshugninger

Muslimske ledere over hele Mellemøsten er begyndt at give deres fordømmelser af terrorangreb en interessant drejning. Fra Ramallah til Teheran hævdes det i stigende omfang, at USA og Israel står bag de værste terrorangreb på civile i deres egne lande.

"I ved, hvem der står bag disse handlinger," sagde Yasser Arafat til journalisterne i sit hovedkvarter i Ramallah efter det seneste terrorangreb i Tel Aviv, søndag i sidste uge, som kostede en 19-årig kvindelig israelsk soldat livet. "Europa ved det, amerikanerne ved det, israelerne ved det."

PLO-lederen hævdede derpå, at kun Israel har noget at vinde ved disse angreb, og tilføjede, at de ansvarlige også er dem, der myrdede daværende israelske turistminister Rechavam Ze'evi (med kaldenavnet "Gandhi"), og som udførte et tidligere bombeangreb på israelere. Arafat har beskyldt det israelske efterretningsvæsen for at udføre den slags angreb som provokation.

Ifølge Palestinian Media Watch (www.pmw.org.il) udtalte Arafat følgende på Det Palæstinensiske Selvstyres officielle tv-kanal: "Vi er imod den slags bombninger, og I bør aldrig glemme, at israelerne står helt og aldeles bag dem, sådan som de også har gjort det tidligere. I ved, hvem der står bag disse handlinger, hvis hensigt det er at skade rettens afgørelse [imod hegnet som beskyttelse mod terror]."

Arafat fortsatte: "Vi må ikke glemme, hvem der står bag, sådan som det også var tilfældet i Beit Lid [et dobbelt selvmordsbombeangreb i 1995, som dræbte 21 mennesker, de fleste soldater] … [og] som myrdede [afdøde turistminister Rechavam] Ze'evi… Israel forsøger at dække over det, der skete i Haag!"

Den slags konspirationsteorier er ikke begrænset til den palæstinensiske lejr. Irans øverste leder, ayatollah Seyed Ali Khameini, omtalte den verdensomspændende terrorisme under et møde tirsdag i sidste uge med Singapores premierminister Goh Chok Tong, som var på besøg, og Khameini nævnte her også de halshugninger af udenlandske civile, som har fundet sted i Iraq.

"Vi mistænker i høj amerikanske og isralske agenter," sagde Khameini ifølge Irans IRNA nyhedsbureau, "for at have udført disse forfærdelige terrorhandlinger og kan ikke tro, at mennesker, som kidnapper f.eks. filippinske statsborgere eller halshugger amerikanske statsborgere, er muslimer."

Khameini sagde også, samme tirsdag, at narkomisbrug og moralske misgerninger blandt iranske unge skyldtes amerikanerne og zionisterne, rapporterede IRNA: "Der er ingen tvivl om, at fjendernes hænder og hjerner står bag sammensværgelsen om narkomisbrug og moralsk lovløshed."

Kilde: Arutz 7.


Tilbage

 

Untitled Document