Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Israel-Online, 13. januar 2005
Israelere af irakisk oprindelse kan stemme ved de irakiske valg

Registreringen vil begynde om fire dage, og enhver, som er eller engang har været irakisk statsborger, også selvom vedkommende siden er blevet berøvet sit statsborgerskab, har ret til at stemme, sagde Sarah Tosh, talskvinde for Iraks centrale hovedsæde for stemmeafgivning uden for landets grænser (OCV), i onsdags.

"Der er ingen restriktioner for irakere med hensyn til religion, race eller køn," sagde Tosh. "Dette omfatter afgjort også dem, der i dag er israelske borgere."

Enhver, der er i besiddelse af en original irakisk fødselsattest, kan tage del i afstemningen. Andre påkrævede attester er et irakisk pas, et identitetskort eller en formular fra den irakiske befolkningsregistratur, som bekræfter, at indehaveren er eller har været irakisk statsborger.

En vielsesattest fra Irak, et eksamensbevis fra universitetet eller et registreret ejendomsbesiddelsescertifikat vil også blive accepteret. Personer, hvis far er iraker, kan også stemme, også selvom de selv er født i et andet land, blot de har en attest, som beviser det. Børn af mødre af irakisk herkomst kan imidlertid ikke stemme, for den irakiske lov fra 1957 yder kun statsborgerskab til børn med irakiske fædre.

Registrationen vil finde sted fra 17.-23. januar og afstemningen per brev fra 28.-30. januar. Vælgerne skal fremvise deres registreringsbevis og ID for at afgive deres stemme. Flere detaljer kan findes på www.ccicoa.org.

"Jeg opfordrer alle, der lever i frie stater, til at komme og stemme for at yde modvægt til stemmer fra andre lande," sagde Mithal al-Alousi, den irakiske politiker, som besøgte Israel sidste år, og som i dag er generalsekretær for Den Irakiske Nations Demokratiske Parti. Han refererede til de hundredtusindvis af stemmer, som vil komme fra stemmesedler afsendt fra Iran.

Omkring 130.000 jøder emigrerede fra Irak til Israel efter statens dannelse og talte et af de ældste jødiske samfund i den arabiske verden. Jøderne efterlod sig betydelige besiddelser, da den irakiske regering forbød dem at føre disse ud af landet eller at sælge dem.

Kilde: Ha'aretz


Tilbage

 

Untitled Document