Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Israel-Online, 10. november 2004
Knesset-medlem Ahmed Tibi: Arafat ender med at blive begravet i Al-Aqsa

Yasser Arafat vil til sidst blive begravet i Al-Aqsa-moskeen i den gamle del af Jerusalem, også selvom dette skridt måtte ligge mange år fremme i tiden, bemærkede det israelsk-arabiske parlamentsmedlem og tidligere Arafat-rådgiver Ahmed Tibi i en radioudsendelse onsdag (10/11).

Israel har kraftigt modsat sig, at Arafat bliver begravet noget sted i Jerusalem eller i byens umiddelbare omegn. Den officielle israelske modstand er særlig kraftig, når det gælder det palæstinensiske krav om, at Arafat skal begraves i eller nær ved Al-Aqsa på det sted, som muslimerne ærer som den Ædle Helligdom, og som for jøder udgør det hellige Tempelbjerg.

I weekenden skabte justitsminister Yosef Lapid furore ved at erklære, at Tempelbjerget er et sted "hvor man begraver jødiske konger - ikke arabiske terrorister." Arafat har ligeledes skabt jødisk vrede ved tidligere udtalelser, som afviste jødiske historiske krav på dette område, hvor det første og andet tempel stod i oldtiden.

"Til sidst," sagde Tibi til Israels Radio, "selvom han ikke bliver begravet i Øst-Jerusalem hverken i dag eller i morgen, så kommer den dag, hvor vi har en suveræn palæstinensisk regering, en palæstinensisk stat med hovedstad i Øst-Jerusalem, og Yasser Arafat vil blive begravet i Al-Aqsa-moskeen.

"Dette er sikket. Dette vil ske," sagde Tibi.

Med en åbenbar henvisning til den revisionistiske zionistleder fra før statens oprettelse, Ze’ev Jabotinsky, hvis rester blev gravet op og ført til Israel for at blive begravet i Jerusalem efter flere års modstand fra statens grundlægger, daværende premierminister David Ben-Gurion, som var en bitter ideologisk rival til den højredrejede Jabotinsky, fortsatte Tibi:

"Jeg tror, I er på det rene med tilsvarende tilfælde i det jødiske folks historie. Dette ved den palæstinensiske ledelse. Det kan vare et år, to år, fem år, men Arafat ender med at blive begravet i Al-Aqsa-moskeen.

Kilde: Ha'aretz


Tilbage

 

Untitled Document