Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Israel-Online, 2. august 2005
Arabiske medier giver Israel skylden for islamisk terrorisme

Den London-baserede, pan-arabiske avis Al-Quds Al-Arabi giver Israel skylden for det seneste terroristangreb i Sharm el-Sheikh i Egypten. Det samme gør egyptisk TV, en engelsk imam og TV-stationen Al-Jazeera.

Premierminister Ariel Sharons besøg tidligere på året, som del i et regionalt topmøde i Sinais Sharm El-Sheikh hvor angrebene fandt sted, kastede en "forbandelse over dette sted, som er den egyptiske turismes stolthed," forklarede avisen i denne uge.

Dette var, ligesom det at Israel har tilbudt at hjælpe Egypten med at bekæmpe terroristerne, ifølge Al-Quds Al-Arabi mere ødelæggende end selve massakren.

Alle terrorangreb i Egypten, erklærede avisens redaktion, stammer fra en "voksende frustration [i Egypten] de seneste 25 år." Det vil sige, lige siden Egypten underskrev en fredstraktat med Israel. Siden da er Egypten blevet en mægler mellem Israel og araberne og et redskab i USA's udenrigspolitik, fortsatte redaktøren.

Det egyptiske statsfjernsyn har gentagne gange udsendt et interview, som kaster skylden for det dødbringende terroristangreb i Sharm el-Sheikh forrige weekend på Israel.

Den pensionerede general i hæren, Fuad Allam, som er kommentator på det egyptiske statsfjernsyn, sagde: "Jeg er næsten sikker på, at Israel også stod bag dette angreb, fordi de ønsker at undergrave vores regering og ryste vores økonomi. De eneste, der har gavn af disse angreb, er israelerne og amerikanerne."

Disse kommentarer blev genudsendt adskillige gange på det regeringskontrollerede egyptiske fjernsyn. Egypten anses for at være et moderat, pro-amerikansk land.

Også "Islam online", et website kreeret af sheik Yusuf Qaradawi, som af Londons borgmester, Ken Livingstone, beskrives som en "førende progressiv muslim," satte ligeledes spørgsmålstegn ved, om Sharm el-Sheikh-bomberne var blevet anbragt af "Mossad-hænder".

Websiden citerer Hussein Rashid, viceformand for det egyptiske Misr Al-Fatat parti, som på partiets webside har skrevet: "Det er klart som dagen, at Mossad står bag Sharm-bomberne med det formål at skræmme uskyldige mennesker, føre krig mod araberne og fremkalde forvirring og oprør."

På tv-stationen Al-Jazeera sagde en "sikkerhedsekspert," Majdi Birnawi: "Jeg mener, at Mossad eller en anden [israelsk] sikkerhedsorganisation udførte dette angreb."

Der er tidligere konstateret mange lignende konspirationsteorier i den arabiske verden, såsom beskyldningerne om at Israel stod bag angrebene den 11. september, at Israel myrdede den tidligere libanesiske premierminister Rafik Hariri, og at Arafat blev slået ihjel i et israelsk, højteknologisk laserangreb.

Kilder: Support Israel og Tom Gross (kommentator i bl.a. Jerusalem Post)


Tilbage

 

Untitled Document