Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Israel-Online, 27. marts 2005
En ny helt


Målet - Suwan scorer, Israel fester

Beboerne i den arabisk-israelske by Sakhnin festede i gaderne lørdag nat, efter at den lokale helt, Abbas Suwan, scorede et dramatisk mål i sidste minut og derved sikrede Israel en 1-1 stilling mod Irland.

Det irske hold førte under hele kampen efter et tidligt mål, men et kraftfuldt spark af Suwan i kampens sidste minut fandt det irske måls venstre hjørne og gav Israel en god position i kvalifikationsgruppen til Verdensmesterskaberne.

I en kommentar umiddelbart efter kampen ønskede Suwan først en God Purim til alle “mine jødiske brødre”. Han sagde, at det var hans første mål for landsholdet og tilføjede, at han håbede, at der vil følge flere efter.

For nylig blev der buh'et af Suwan fra Jerusalem-fansene i en venskabskamp mod Kroatien, fordi han er araber, en hændelse som fremkaldte fordømmelse over hele linjen fra både fodboldspillere og resten af branchen.

Lørdagens mål var imidlertid et passende svar til alle dem, der buh'ede, sagde Suwan.

“Jeg takker alle dem, der heppede på landsholdet og ikke skelnede mellem arabere og jøder,” sagde han. “Alle gav mig et knus ude i omklædningsrummet, fordi de huskede, hvad der var sket.”

Suwans kone, Tsafa, var den første til at ringe til ham og lykønske ham med det dramatiske mål. “Du bragte stor glæde til alle dine fans og til en hel nation,” fortalte hun ham.

Suwans bror, Assam, sagde, at familien var meget stolt af hans bror. “Det indgyder stor stolthed, at hele landet taler om min bror,” sagde han. "Mere kan man ikke bede om."

Kilde: Yediot Aharonot


Tilbage

 

Untitled Document