Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Israel-Online, 3. marts 2005
Hadassah nomineret til Nobels fredspris

Den medicinske hjælpeorganisation Hadassah, som roses for sin støtte til jødisk-arabisk samarbejde og menneskelige værdier trods den fortsatte vold i regionen, er blevet nomineret til Nobels fredspris 2005, erfarer The Jerusalem Post.

Tidligere israelske Nobelprismodtagere har været Yitzhak Rabin, Shimon Peres og Menachem Begin.

Nobels fredspris er siden 1901 blevet uddelt i december måned i Oslo. I 2004 blev prisen givet til Wangari Maathai, en miljøaktivist i Kenya, for hendes bidrag til en bæredygtig udvikling, demokrati og fred.

Hadassah Women's Zionist Organization of America, som i denne måned fejrer sin 93. årsdag, har grundlagt organisationen og fungerer som velgører for Hadassah Medical Organization, som lægger stor vægt på klinisk og videnskabelig forskning med henblik på at fremme og forbedre medicinsk behandling.

Indstillerne angav flere grunde til deres valg: Dens to medicinske centre styres i overensstemmelse med humanitære jødiske værdier, som kræver, at man yder højt kvalificeret sundhedspleje til mennesker af alle aldre, religioner og etnisk oprindelse. Den har arbejdet fejlfrit, sagde de, for at virkeliggøre disse værdier under terrorvoldens rasen de seneste fire og et halvt år og har samtidig behandlet flere intifadaofre end noget andet medicinsk center i landet.

Den er også et eksempel på jødisk-arabisk samarbejde, eftersom den har trænet palæstinensiske specialister i børneonkologi fra Augusta Victoria Hospital i Øst-Jerusalem på vegne af Peres Fredsinstituttet.

"Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at fejre vores grundlæggelse på," udtalte præsidenten for Hadassah Women's Zionist Organization of America, June Walker.

Hun sagde, at en af indstillingsudtalelserne forklarede: "Overrækkelsen af Nobels fredspris til Hadassah Medical Organization vil være en anerkendelse af [dens] arbejde og et eksempel for hele verden på, at had og mistro kan overvindes af mennesker med god vilje."

Kilde: Jerusalem Post


Tilbage

 

Untitled Document