Untitled Document
Forside Historie Media Watch Opinion Features Links Info
 

Untitled Document

Arkiv - sorteret
efter emne:
 

Israel og FN
 

Sikkerhedshegnet
 

Det Palæstinensiske Selvstyre
 

Terrorisme
 

Bosættelser
 

Det øvrige Mellemøsten
 

Kultur, sport og teknologi
 

Flere tidligere artikler
 

Opinion: Redaktørens klumme

 

 

 

 

 

Israel-Online, 26. januar 2005
Dansk statsborger tilbageholdt i Israel, mistænkt for at spionere for Hizbollah

En israelsk retskendelse tillod onsdag (26/1) offentliggørelsen af detaljerne i forbindelse med arrestationen af en libanesisk født dansk statsborger, som er mistænkt for at spionere mod Israel for Hizbollah.

Ayad al-Ashuah, 39 år, blev arresteret den 6. januar, mens han rejste med tog fra Nahariya til Haifa, efter at han havde vakt en sikkerhedsofficers mistanke ved at videofilme ud af vinduet på toget. Al-Ashuah er født i Libanon og immigrerede til Danmark i 1986.

Under den kombinerede Shin Bet- og politiefterforskning indrømmede Al-Ashuah at være agent for Hizbollah. Ifølge Shin Bet fortalte han under forhørerne, at han havde sluttet sig til organisationen i juli 2004 og var blevet sendt til Israel med den opgave at indsamle oplysninger om israelske sikkerhedsfaciliteter. Han havde også fået besked på at finde nogle israelske arabere, som var egnede til at slutte sig til Hizbollah. For missionen havde han modtaget 2.000 dollars fra sine Hizbollah-forhandlere.

Al-Ashuah ankom til Israel i slutningen af december med et nyt pas, som ikke havde nogen stempler, der indikerede tidligere rejseaktivitet.

Forud for sin arrestation lykkedes det Al-Ashuah at indrullere to israelske arabere i Hizbollahs tjeneste. Ifølge Shin Bet indrømmede han, at han havde haft til hensigt at rejse langs den nordlige grænse mod Libanon for at lokalisere israelske sikkerhedsfaciliteter. Al-Ashuah sagde, at missionen var en test, hvorefter han forventedes at få tildelt mere betydningsfulde opgaver.

I 2004 kom der adskillige sager for dagens lys vedrørende israelske arabere, der arbejder for Hizbollah. I det seneste årti har Hizbollah ved flere lejligheder sendt europæiske borgere til Israel for at udføre missioner. De fleste af de arresterede har været arabere.

Kilde: Ha'aretz


Tilbage

 

Untitled Document